ΔΗΓΜΑΤΑ 17/5/2018

ΔΗΓΜΑΤΑ 17/5/2018

Οι στηρίξεις, σιωπηρές και αθόρυβες

Έχω την αίσθηση, κρίνοντας από τα τηλέφωνα που δέχτηκα τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, πως η πραγματική «μάχη» των εκλογών της τοπικής ΝΔ ξεκίνησε με το κλείσιμο της κάλπης.

Η αναμέτρηση για την προεδρία της ΝΟΔΕ όσο και η αναμέτρηση για την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Ιωαννίνων, άνοιξαν «πληγές» που θα πάρει αρκετό καιρό για να κλείσουν.

Η φράση «στάση ουδετερότητας» δεν ίσχυσε στις περισσότερες περιπτώσεις στελεχών και πρωτοκλασάτων της τοπικής ΝΔ και αν θα μπορούσα ίσως, συνάγοντας το συμπέρασμα από τα συμφραζόμενα, να πω για κάποιον – μόνο; – που το έκανε, χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά: είναι ο Περιφερειάρχης. Αν δε το έκανε, προσπάθησε πολύ για να το κρύψει και το ψιλοκατάφερε.

Αντίθετα, βουλευτές νυν και πρώην, συνεργάτες τους, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και σίγουρα, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπύρος Βασιλείου, έκαναν αγώνα υπέρ δύο συγκεκριμένα, υποψηφίων: του Κ. Ζιάβρα και του Β. Αΐβατίδη, είτε μόνο για τον έναν ή και για τους δύο. Δικαίωμά τους είναι ασφαλώς, δε βρίσκω τίποτα μεμπτό σε αυτό, το ξεκαθαρίζω… ακόμα και αν κάποιοι χρησιμοποίησαν μέσα δημόσιων υπηρεσιών, χρέωσαν δηλαδή το φορολογούμενο για να πάρουν μερικές εκατοντάδες τηλέφωνα…

Μα θα πει κανείς: τι ασχολείσαι μ’ αυτά; Τέλειωσαν οι εκλογές. Νταξ, αλλά δε γίνεται να στήριξες Ζιάβρα και να τηλεφωνείς στην Πειραιώς για να εμφανιστείς ως άνθρωπος του Τζαρούχη! Θέλει θράσος!

Έλεγε κι ο Θόδωρας προχθές, στη συνέντευξή του στη Βίλιαν Στασινού για κάτι «γερόντια» που γύρναγαν σαν τα κοράκια έξω από τα εκλογικό κέντρο του du lac, προκειμένου να οδηγήσουν τον κόσμο στην κάλπη, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου και μου κάνουν κάπως όλα αυτά.

 

Η πρώτη και φαρμακερή

Από την άλλη, φοβούμαι – τρόπος του λέγειν το «φοβούμαι», είναι γνωστό πως τρελαίνομαι για ίντριγκα! – πως οι εσωκομματικές «βεντέτες» που άνοιξαν τον τελευταίο μήνα, θα έχουν συνέχεια.

Κάποιοι ας πούμε, περιμένουν στη γωνία το Σπύρο το Βασιλείου και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΝΟΔΕ, όπου θα γίνει και η τυπική παράδοση – παραλαβή, δεν αποκλείεται να του κάνουν άγριο πέσιμο, τόσο γι’ αυτά που θα παραδώσει, όσο και για κάποια περιστατικά που συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες και τα οποία δεν πήραν δημοσιότητα – σε σχέση με τη ΔΗΜΤΟ Ιωαννίνων το τελευταίο… Αν χρειαστεί, θα επανέλθω με ντοκουμέντα!

 

Ένα σημείο προβληματισμού…

Κι ένα συμπερασματικό σχόλιο που πρέπει να προβληματίσει, την τοπική ΝΔ…

Για τον Θόδωρα έχω εκφραστεί στο παρελθόν θετικά, τον Ζιάβρα δεν τον γνώριζα. Ο Τζαρούχης είναι αυτό που λέμε «στρατιώτης» αλλά η γνώμη μου ουδόλως μετράει, γιατί ούτε Νεοδημοκράτης είμαι, ούτε ψηφίζω…

Μου έλεγαν λοιπόν, προ των εκλογών Νεοδημοκράτες, σχόλια υποτιμητικά για τις ικανότητες των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΟΔΕ. Στα σχόλια αυτά αναφέρομαι σήμερα για τον απλό λόγο, ότι οι κάλπες για τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τους αριθμούς που η ΝΕΦΕ έδωσε στη δημοσιότητα, έβγαλαν ένα αποτέλεσμα που είναι μάλλον ανησυχητικό:

Εγγεγραμμένοι: 2.151

Ψήφισαν: 1.552

Λευκά: 26

Άκυρα: 5

Έγκυρα: 1519

Τζαρούχης και Ζιάβρας έλαβαν συνολικά: 1.374 ψήφους.

«Αγνοούνται» δηλαδή 145 ψηφοδέλτια που μπήκαν στην κάλπη χωρίς όνομα. Μιλάμε δηλαδή, για σχεδόν το 10% των ψηφισάντων. Μέλη της ΝΔ που προτίμησαν τον «κανένα».

Συμπέρασμα: ο Θόδωρας έχει πολύ δουλειά μπροστά του, γιατί πιθανά η ΝΔ δεν πείθει ούτε τα μέλη της…

 

Και μια λεπτομέρεια…

Μου έλεγε κάποιος πως πηγαίνοντας να ανανεώσει την κάρτα μέλους της ΝΔ, συνάντησε τον Ζιάβρα. Εκείνος του είπε «άσε, την ανανεώνω εγώ και τα βρίσκουμε…». Το ίδιο φέρεται να έγινε και μερικούς ακόμα άλλους Νεοδημοκράτες.

Όταν πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει ο πρωταγωνιστής της ιστορίας για την τύχη της κάρτας, του είπαν από τα κεντρικά, ότι δεν είχε κάνει τη διαδικασία και είχε εκπνεύσει η προθεσμία. Ο υποψήφιος πρόεδρος του είπε πως κάτι έκτακτο του έτυχε και έφυγε ταξίδι και ξέχασε να ανανεώσει την κάρτα. Έτσι δεν ψήφισε Ζιάβρα ο πρωταγωνιστής μας, όπως σκόπευε. Τέτοιοι μπορεί να είναι καμιά δεκαριά. Κι έτσι, χάνονται οι εκλογές…

 

Η νέα ΝΕ του ΚΙΝΑΛ

Μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ της σημερινής έκδοσης των «ΝΑ», σε άλλη σελίδα, τα ονόματα των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής».

Έχω να πω ότι πρώτον, επαληθεύομαι στην από καιρό πρόβλεψη πως η συγκρότηση και αυτού του οργάνου, θα γίνει με το δημοκρατικότατο τρόπο… του διορισμού, ενώ το νέο γραμματέα θα τον εκλέξει η νέα 13μελης ΝΕ. Γιατί το ΚΙΝΑΛ σφύζει από δημοκρατικότητα!

Φωφικοκρατούμενη η νέα ΝΕ και με τα δύο μέλη του ΚΙΔΗΣΟ, μπορεί να εκλέξει η πρόεδρος όποιον επιθυμεί, γιατί έχει την πλειοψηφία. Δε γνωρίζω αν θα θέσουν και άλλοι υποψηφιότητα, πάντως τα ονόματα των ενδιαφερόμενων είναι δύο: Λάνταβος και Γιωτόπουλος. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως αμφότεροι συνδέονται με δύο πρώην βουλευτές, οπότε μπορεί να δει κανείς την επαναφορά μιας παλιάς κόντρας…

 

Επανέρχομαι…

Έγραψα τις προάλλες για το δημόσιο λειτουργό, στην τόσο υψηλή και υπεύθυνη θέση που έχει γίνει εφιάλτης για τους υφιστάμενους εργαζόμενους της υπηρεσίας του…

Για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η υπηρεσία του, θα κληθεί κάποια στιγμή να πάρει θέση η Δικαιοσύνη, οπότε εγώ δε μπορώ να πω πολλά.

Το έγραψα μία φορά και θα το ξαναπώ: σωρεία παρατυπιών και παραλείψεων σε βάρος των εργαζομένων, έχουν δημιουργήσει ένα ανυπόφορο κλίμα για τους ανθρώπους της υπηρεσίας. Απάντηση δεν πήρα την προηγούμενη φορά και είμαι υποχρεωμένος να προκαλέσω ξανά την ΑΔΕΔΥ: κάνει κάτι το Νομαρχιακό Τμήμα ή έμεινε στις παλιές καταγγελίες; Θα «ξυπνήσει» μόνο όταν βγουν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των προϊσταμένων της υπηρεσίας;

Δεν είναι επιλήψιμο πολιτικά πως δίνουν την εντύπωση οι της ΑΔΕΔΥ ότι επιτρέπουν να αλωνίζει κάποιος, τον οποίο ταχταρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού μας;

 

Ο Αλέκος κι ο Βαγγέλης

Το ειλικρινές… ενδιαφέρον της για τους κινδύνους που διατρέχει η φέτα, έδειξε η κυβέρνηση με την απαίτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου να παραιτηθούν τα μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΟ Δήμητρα γιατί με δική τους αποκλειστική ευθύνη, χάθηκαν οι προθεσμίες σύναψης των συμβάσεων για τα προγράμματα προώθησης της φέτας ΠΟΠ, σε χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά, τη Ν. Αφρική κτλ.

Την ώρα δηλαδή που οι διακρατικές συμφωνίες δημιουργούν πρόβλημα, υπάρχει η δυνατότητα με χρήματα της ΕΕ να «τρέξουν» προωθητικές ενέργειες σε αυτές τις χώρες και το κράτος πετάει χαρταετό… κάτι δεν πάει καλά.

Το εύκολο είναι να παραιτήσει τους υπευθύνους του ΕΛΓΟ Δήμητρα ο Αποστόλου αλλά αυτό τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του;

Η διαχειριστική ικανότητα του Αποστόλου εκτιμάται ως σήμερα μόνο από τον Περιφερειάρχη μας, αν και παντού τα έχει κάνει μαντάρα. Επιμένει ο Αλέκος πως ο Αποστόλου είναι ο καλύτερος Υπουργός Γεωργίας που πέρασε ποτέ;

(Tα «Δήγματα» δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Πέμπτης, 17/5/2018)

Show Buttons
Hide Buttons