make ioannina great again!*

make ioannina great again!*

Στις 13 Απριλίου έγραφα – εδώ – πως οι γνωστοί πολιτικοί στην Ήπειρο δε μπορούν να δουν πιο μακριά από την πόρτα του γραφείου τους, όπου καθημερινά μπορεί να συνωστίζονται διάφοροι ψηφοφόροι τους που τους ζητούν χάρες. Ένας πολιτικός παλιάς κοπής σαν αυτούς που μας «σώζουν» ή που μας «αναπτύσσουν» τρεις δεκαετίες τώρα, όντας κρατικοδίαιτοι, χωρίς να το αντιληφθούν οι ίδιοι… βλέπει τον ψηφοφόρο και μετρά πολλαπλασιαστικά το όφελος στην κάλπη που θα έχει, αν «βοηθήσει» τον ψηφοφόρο του.

Η λογική του «βοηθάμε»… έχει εισπρακτικό σε ψήφους αποτέλεσμα για τον οπαδό της, έχει πρόσκαιρο όφελος για τον ψηφοφόρο αλλά ο τόπος παραμένει υπανάπτυκτος.

Ιδέες και δυνατότητες για να γίνουν μεγάλα πράγματα στον τόπο- όχι απαραίτητα αυτό που λέμε, «μεγάλες επενδύσεις» – υπάρχουν αλλά δε συγκινούν τους πολιτικούς μας γιατί δε μεταφράζονται σε πολλές ψήφους.

Μια περιφερειακή σύμβουλος, η Νατάσα Τύρου – Ούζα, συνέβαλε πριν από περίπου ένα χρόνο, ώστε να εγκατασταθεί στα Γιάννενα, η θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας λογισμικού και ανθρώπινου δυναμικού P&I AG. Ένας άλλος εκλεγμένος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Θανάσης Μανταλόβας, βοήθησε από την πλευρά του Δήμου, να ξεπεραστούν εμπόδια που προέκυπταν για την εγκατάσταση της θυγατρικής P&I Ελλάς.

Και οι δυο τους, αντιλήφθηκαν τη δυναμική μιας επένδυσης που σήμερα, προσδοκά να φέρει στα Γιάννενα εταιρείες κολοσσούς στο χώρο της πληροφορικής παγκοσμίως, όπως η TeamViewer και αυτό θα εξεταστεί στα τέλη Μαΐου, όταν εκπρόσωποι της τελευταίας θα επισκεφθούν τα Γιάννενα για να εξετάσουν τις προϋποθέσεις του ερχομού τους στην πόλη μας – διαβάστε εδώ. Η σχέση των δύο εταιρειών ξεκινά από το επενδυτικό fund Permira που βρίσκεται στην ιδιοκτησία και των δύο…

Συνεπώς, η εγκατάσταση της P&I AG υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση στα Γιάννενα, εδώ και χρόνια και για πολλές δεκαετίες στο μέλλον! Η P&I θα προσλάβει ως το 2021, 120 προγραμματιστές, η δε TeamViewer έρχεται με ένα αντίστοιχο πλάνο 200 εργαζομένων. Οι άνθρωποι της P&I έχουν αντιληφθεί αυτό το μικρό διάστημα που βρίσκονται εδώ, σε ποιους παράγοντες μπορούν να υπολογίζουν, ποιοι αισθάνονται οικεία ανάμεσά τους και ποιοι βλέπουν στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής, στη φέτα και το κασκαβάλ… τη μονοδιάστατη αναπτυξιακή διέξοδο της Ηπείρου…

Ας είναι λίγοι οι πρώτοι, τους είναι αρκετοί για να κάνουν τα Γιάννενα μεγάλα…

*Το σύνθημα του τίτλου είναι παραφρασμένο από το «make America great again» της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Show Buttons
Hide Buttons