Άλλα στην ΚΕΔΕ, άλλα στον Υπουργό…

Άλλα στην ΚΕΔΕ, άλλα στον Υπουργό…

Άλλα στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και άλλα στις συναντήσεις γύρω από κοινό τραπέζι, φέρονται να λένε Δήμαρχοι και περιφερειάρχες, για τον «Κλεισθένη 1», σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Αυτό τουλάχιστον παρατήρησε ο Υπουργός ερωτηθείς μετά το τέλος της συνάντησής του με τους τρεις Δημάρχους της Πρέβεζας το πρωί της Τρίτης, που έγινε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου και του κυβερνητικού βουλευτή Κώστα Μπάρκα.

Είναι βέβαιο ότι το κλίμα είναι διαφορετικό, παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «η συζήτηση γύρω από το τραπέζι δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε από την άλλη πλευρά μια άλλη λογική, τη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων και οι Δήμαρχοι συμμερίζονται γιατί η κυβέρνηση θέλει να εισαγάγει την απλή αναλογική». Ο Υπουργός αντιπαράθεσε την κάθετη αντίθεση, «ισοπεδωτική» όπως είπε χαρακτηριστικά, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ που χτίζεται πάνω στην πόλωση, μια κατάσταση που εκτίμησε πως αποβαίνει σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και των ίδιων των πολιτών.

 

Λόγος διστακτικός για την έξοδο από τα Μνημόνια

Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη όταν του τέθηκε το ερώτημα με αφορμή την ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού, αν φταίει και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που διώχνει τους νέους στο εξωτερικό εκτός από τις προφανείς ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες πολιτικές δυνάμεις πρώτες εφάρμοσαν τα μνημόνια, ήταν διστακτική σε σχέση με τις πανηγυρικές τοποθετήσεις όσων κυβερνητικών διαδίδουν τους τελευταίους μήνες τα περί καθαρής εξόδου…

Όπως τόνισε απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης, έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια βήματα για την οικονομική ανόρθωση της χώρας, που είναι ορατά πια όσο ποτέ άλλοτε. Αυτά σημείωσε, είναι «αψευδείς δείκτες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Ωστόσο πρόσθεσε, δυστυχώς, «η ζημιά από τα μνημόνια δε μπορεί να αποκατασταθεί από τη μια μέρα στην άλλη». Και εδώ ακριβώς, κάνοντας ένα βήμα πίσω από τη ρητορική της κυβέρνησης που σχεδόν τάζει παραδείσους από τον ερχόμενο Αύγουστο και μετά, όταν θα τελειώσει το δανειοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «ακόμα και μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα έχουμε περισσότερη ελευθερία κινήσεων, περισσότερα μέσα διαθέσιμα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά, δε γίνεται αυτό από τη μια μέρα στην άλλη, δε γίνεται να αποκατασταθεί η μεγάλη ζημιά που υπέστη το μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Πάντως τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο».

Show Buttons
Hide Buttons