Άλλον όρισε το Εργατικό Κέντρο, άλλον στέλνει ο Υπουργός σε Επιτροπή του ΟΑΕΔ!

Άλλον όρισε το Εργατικό Κέντρο, άλλον στέλνει ο Υπουργός σε Επιτροπή του ΟΑΕΔ!

Καταγγελία προς τον Υπουργό Εργασίας με την οποία καταγγέλλει τον ίδιο τον Υπουργό, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, υπογράφει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ο λόγος της καταγγελίας έγκειται στο ότι οι προαναφερθέντες από κοινού προχώρησαν «στην παράνομη και παράτυπη απόφαση ορισμού μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΟΑΕΔ για το ΚΠΑ2 Ιωαννίνων, αγνοώντας την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με την όποια ορίζει συγκεκριμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Η απόφαση του Υπουργού της ΝΔ για την επιτροπή, ορίζει ένα πρώην μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ που όμως πλέον δεν είναι καν αντιπρόσωπος σωματείου αλλά και ένα νυν μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, με μοναδικό κριτήριο ότι προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο. Αυτό άλλωστε εισηγήθηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο είχε υποδείξει άλλους εκπροσώπους.

«Αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι «νύχι -κρέας» όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης–εργοδοσίας με τους δικούς τους ανθρώπους, για να μη παίρνουν χαμπάρι οι εργάτες τι γίνεται. Γι αυτό άλλαξαν τους εκπροσώπους των εργατών, που υπέδειξε το ΕΚΙ. Αποδεικνύεται ότι δεν νοιάζεται η κυβέρνηση για «τα έκτροπα στη ΓΣΕΕ» και για την «εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος» όπως έλεγαν για να νομοθετήσουν τα ηλεκτρονικά φακελώματα. Αντίθετα από κοινού κάνουν τις νοθείες τους και  αλλοιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο τη θέληση των εργατών ώστε να βάλουν τις «ενοχλητικές φωνές», το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο περιθώριο» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία.

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΤΩΡΑ ο Υπουργός και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, να σεβαστούν την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων και να ορίσουν ως εκπροσώπους μας τους συναδέλφους που εμείς προτείνουμε κι όχι αυτούς που θέλει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ» καταλήγει το κείμενο.

Show Buttons
Hide Buttons