Άνοιξε «μέτωπο» ο Δήμαρχος με τα καφέ-μπαρ και εστιατόρια

Άνοιξε «μέτωπο» ο Δήμαρχος με τα καφέ-μπαρ και εστιατόρια

«Μέτωπο» με τους επαγγελματίες των καφέ – μπαρ και της εστίασης ανοίγει η δημοτική αρχή, καθώς φαίνεται από την ανακοίνωση του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων «Παμβώτις», με την οποία εκφράζεται η ανησυχία για δηλώσεις του Δημάρχου (εδώ) και σε οξείς τόνους δίνεται απάντηση στο Μωυσή Ελισάφ για τοποθέτηση με την οποία άφησε αιχμές για ευθύνες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την διάδοση του κορωνοϊού στην πόλη. 

Οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θεωρούν πως ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επέλεξε την πιο έντονα αστυνομευόμενη και καθημερινά ελεγχόμενη κατηγορία επαγγελματιών, της πολύπαθης εστίασης και των μπαρ να απομονώσει και -κατά την γνώμη τους- να στοχοποιήσει, ως την δήθεν υπεύθυνη για τα αυξημένα θετικά covid τεστ και για «μια κατάσταση που ξέφυγε…» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά:

«Μετά από τέτοια πρωτοφανή οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος, με τους καθημερινούς ελέγχους από την Δημοτική Αστυνομία, την απειλή των προστίμων και την μόνιμη έκθεση των εργαζομένων μας και εμάς των ιδίων σε πιθανή έκθεση, σε κάθε ιό, όσοι από τον κλάδο μας απέμειναν να λειτουργούν, εφαρμόζουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η συντριπτική πλειοψηφία της εστίασης ακούει με έκπληξη τον Δήμαρχο της πόλης, να της χρεώνει άστοχα, μεταξύ άλλων «…την κατάσταση που ξέφυγε»!

Ξεχνάει ο κ. Δήμαρχος πως η –αδιάλειπτα και πολύ καλά ελεγχόμενη- εστίαση αρχίζει να «κατεβάζει ρολά» από τις 23:00 κάθε βράδυ για να προλαβαίνει να κλείνει στις 00:00 όπως ορίζει η ΚΥΑ;

Τι συμβαίνει στην πόλη αμέσως μετά, γνωρίζει;

Μήπως το πρόβλημα, όπως έχουμε δει και σε άλλες πόλεις, ξεκινά όταν κλείνει η «ιχνηλατήσιμη» εστίαση και αρχίζουν οι ανεξέλεγκτες βόλτες και συγχρωτισμοί εκεί όπου κανένας επαγγελματίας δεν έχει κάποια ευθύνη, καθιστώντας την οποιαδήποτε ιχνηλάτηση αδύνατη;

Μήπως δεν κατάλαβε πως οι καιροί άλλαξαν και το αλκοόλ πωλείται πια, -εύλογα- μετά τις 19:00 από τα super market;

Μήπως να ψάξει αλλού τις εστίες κορονοϊού ο κ. Δήμαρχος κι όχι στην «εύκολη» εστίαση;

Πόσο βάρος ακόμα, πιστεύετε κ. Δήμαρχε πως μπορούμε να αντέξουμε; ΕΛΕΟΣ!

Υ.Γ. Μήπως η «πόλη των 20.000 φοιτητών» κ. Δήμαρχε, στενάζει οικονομικά γιατί έχει καταλήξει πια, να είναι «πόλη των 2.000 φοιτητών» ή κάτι τέτοιο… και μήπως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα για την οικονομία και το brand της πόλης να στοχοποιήσουμε τον «πνεύμονα» της πόλης;».

Show Buttons
Hide Buttons