Άρτα: Κέντρα Υγείας με εκπαιδευόμενους γιατρούς… μόνο!

Άρτα: Κέντρα Υγείας με εκπαιδευόμενους γιατρούς… μόνο!

Τα προβλήματα του Γενικού νοσοκομείου Άρτας με την ασφάλεια όσο και τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού των Κέντρων Υγείας, τα οποία υπάγονται διοικητικά στο ΓΝ Άρτας, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.

Κατ’ αρχάς, ο Σύλλογος καταγγέλλει για μια ακόμη φορά περιστατικά βίαιης επίθεσης απέναντι σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου (νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό), τα οποία έλαβαν χώρα στους χώρους δουλειάς.

Πριν λίγες μέρες συγκεκριμένα, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το προσωπικό που ήταν εκείνη την στιγμή σε βάρδια, βρέθηκε να αμύνεται στον χώρο εργασίας του, χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε. Πολίτες που είχαν προσέλθει ως ασθενείς ή συνοδοί ασθενών, έσπασαν την πόρτα του ΤΕΠ, απειλούσαν, φώναζαν και κινούνταν απειλητικά προς τους εργαζόμενους. Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης ή μεγαλύτερης  έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές.

«Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κλειδωμένοι μέσα στα γραφεία, στις κλινικές, στα τμήματα, στα ΚΥ! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ένας και δύο στην βάρδια!» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων καλώντας το Υπουργείο Υγείας, την 6η Υ.ΠΕ, και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Ο Σύλλογος ζητά παράλληλα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην φύλαξη των Νοσοκομείων και των ΚΥ, καθώς και αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να μην εφημερεύει κανένας μόνος του!

Το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου όπως καταγγέλλεται, διεκδικεί την πρωτοτυπία να είναι ένα ΚΥ με ένα μόνο ειδικευμένο γιατρό: τον διευθυντή του! Η συνολική του λειτουργία, στηρίζεται από πλευράς ιατρικού προσωπικού στους αγροτικούς γιατρούς. Έτσι βρίσκεται σήμερα, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, να εξυπηρετεί πάνω από 15.000 πληθυσμό λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, μόνο με εκπαιδευόμενους γιατρούς! Οι οποίοι αγροτικοί γιατροί εφημερεύουν μόνοι τους, χωρίς ειδικευμένο γιατρό, στο ΚΥ και ταυτόχρονα καλύπτουν τις ανάγκες εφημέρευσης και του Νοσοκομείου Άρτας, σε ένα πλήρως εντατικοποιημένο περιβάλλον εργασίας.

Συνολικά προβληματική βέβαια είναι η κατάσταση στο σύνολο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νομό Άρτας, αφού ελλείψεις ιατρικού προσωπικού υπάρχουν και στο ΚΥ Άρτας, στο ΚΥ Αγνάντων, ενώ ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και φυλάκων υπάρχου στο ΚΥ Άνω Καλεντίνης.

Show Buttons
Hide Buttons