Έλληνες Αστυνομικοί όπως… χωροφύλακες

Έλληνες Αστυνομικοί όπως… χωροφύλακες

Στην εποχή του… χωροφύλακα, όταν τα τότε όργανα επιβολής της τάξης μετρούσαν και το μήκος της φούστας των γυναικών, όταν το κοντό μήκος του γυναικείου ρούχου ήταν επιλήψιμο… επιστρέφει η Ελληνική Αστυνομία επιφορτιζόμενη με ένα σωρό διοικητικά και άλλα καθήκοντα, αθετώντας ή αφήνοντας να ατονίσει το κύριο καθήκον που είναι η επιβολή του νόμου και η διαφύλαξη της τάξης.

Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με μια σειρά από άσχετες με το πραγματικό έργο της Αστυνομίας, αρμοδιότητες με τις οποίες έχει επιφορτισθεί, με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκαλεί τις τελευταίες μέρες, η ανάθεση στην αστυνομία του ρόλου εφαρμογής και του αντικαπνιστικού νόμου σε δημόσιους χώρους και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, Κώστας Κίτσιος τόνισε πως «ένα ακόμα πάρεργο φορτώνεται στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο γίγαντας της γραφειοκρατίας συνεχώς διογκώνεται…».  

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κίτσιος, «οι αστυνομικοί συνεχίζουν να μεταγάγουν κρατουμένους, συνεχίζουν να μεταγάγουν ψυχικά ασθενείς, συνεχίζουν να διανέμουν εκατομμύρια δικαστικά και στρατιωτικά έγγραφα, συνεχίζουν να εκδίδουν βεβαιώσεις για το γνήσιο της υπογραφής, συνεχίζουν να συνοδεύουν υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, της Εφορείας και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να εφαρμόσουν το νόμο, συνεχίζουν να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους σε ΠΑΕ στα γήπεδα»… Ο αστυνομικός θα πρέπει να επιφορτισθεί με το κύριο μέλημα που είναι η πάταξη του εγκλήματος και η διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας των συμπολιτών μας, υποστήριξε με ένταση ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ. Για να καταλήξει πως πρόκειται για ένα «διαβρωτικό μείγμα εμπειρισμού και απρονοησίας» μιας λογικής ότι ο αστυνομικός είναι για όλες τις δουλειές…

Επί της ουσίας, της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ασφαλώς και οι Αστυνομικοί δεν έχουν καμία αντίρρηση και συμφωνούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά επειδή αδυνατούν να το κάνουν οι άλλοι κλάδοι, επιφορτίζεται η Αστυνομία.

Θυμήθηκε δε πως στα παλιότερα χρόνια, οι παλιοί χωροφύλακες έκαναν όλες τις δουλειές… Αυτοί ήταν επιφορτισμένοι ακόμα και με το μέτρημα του μήκους της φούστας, έτσι ώστε σήμερα οι Αστυνομικοί να ξεφεύγουν από την κύρια αποστολή τους και να ασχολούνται με ένα σωρό άλλα εκτός από αυτό…

 

Ανακυκλώνουν οι Αστυνομικοί

Εν τω μεταξύ, η τοπική Ένωση προχώρησε από την προηγούμενη εβδομάδα σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, συμμετοχής στην λεγόμενη Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Και στα Γιάννενα, σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες αρχής γενομένης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, θα τοποθετηθούν σταντ που υπάρχουν ήδη στους ορόφους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου θα γίνεται ανακύκλωση.

Η πράξη έχει διπλό αποτέλεσμα καθώς εκτός από την οικολογική της διάσταση, θα έχει και ένα οικονομικό αποτύπωμα με τη συγκέντρωση χρημάτων για το λογαριασμό αρωγής των ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Show Buttons
Hide Buttons