Ένα έργο με προεκλογικό παρελθόν…

Ένα έργο με προεκλογικό παρελθόν…

Πεδίο αντιπαράθεσης για την πατρότητα αποτέλεσε το έργο αναμόρφωσης του παλιού Ασύλου Ανιάτων σε Κέντρου για το Παιδί, από την προεκλογική κιόλας περίοδο… Η συνέχεια δίνεται με τη σημερινή ανακοίνωση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, από την Περιφερειακή Αρχή.

H δημοτική αρχή είναι μάλλον λιτή στην σχετική της ανακοίνωση και αφού προηγήθηκε η καλή είδηση από την Περιφέρεια Ηπείρου…

Τονίζει ωστόσο πως «μία από τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής γίνεται πράξη» (ο λόγος για την δημιουργία του Κέντρου για το Παιδί στις παλιές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος» (Άσυλο Ανιάτων), σε έναν χώρο που βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης και επί χρόνια παράμενε εγκαταλειμμένος).

Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει ούτε την ελάχιστη μνεία στην όποια συνεισφορά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, μικρή, ελάχιστη ή μέτρια… Απλά αγνοεί αυτή τη συνεισφορά και αναφέρεται μόνο στη δική της προσπάθεια που όπως λέει, είχε επιτυχές αποτέλεσμα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, την Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου και τα συναρμόδια υπουργεία και κατάφερε να απεμπλέξει τις διαδικασίες και να ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον φάκελο του έργου.

Η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ανοίγει τον δρόμο ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει η δημοπράτηση του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μία παρέμβαση καθοριστικής σημασίας που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα θα καλύψει σημαντικές κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων» τονίζει η δημοτική αρχή και καταλήγει λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαριστούν όλους όσους ενεπλάκησαν αποτελεσματικά ώστε σήμερα να υπάρχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για την πόλη.

 

Η Ενότητα Πολιτών

Η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Δημιουργία “Κέντρου για το Παιδί”», με το οποίο αξιοποιείται ο χώρος του παλιού Ασύλου Ανιάτων. Και για εκείνη την παράταξη, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, «αποτέλεσε ένα από τα οραματικά έργα που η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέλαβε κι ενέταξε στο “Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης”, το πιο σημαντικό εργαλείο ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων από ευρωπαϊκούς πόρους μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

«Παραδώσαμε τις μελέτες στη νέα δημοτική αρχή σε υψηλό επίπεδο ωριμότητας» λέει η ανακοίνωση, ωστόσο αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη στιγμή από τη νυν δημοτική αρχή.

Για το τέλος, η «Ενότητα Πολιτών» κρατάει το φαρμάκι: «Ο τρόπος με τον οποίο η σημερινή δημοτική αρχή δημοσιοποίησε την ένταξη του έργου, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται με μικρότητα».

Show Buttons
Hide Buttons