Ένα κανονικό (αλλά Εκκλησιαστικό) Γενικό Λύκειο

Ένα κανονικό (αλλά Εκκλησιαστικό) Γενικό Λύκειο

Τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς προέβαλαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και η διευθύντρια του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς, Ελένη Καλύβα.

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς δεν είναι από το 1989 ένα σχολείο που βγάζει ιερείς. Είναι ένα ισότιμο με τα άλλα γενικά λύκεια, δημόσιο σχολείο το οποίο έχει πλεονεκτήματα για τους μαθητές του και τα τελευταία χρόνια, με τις κατευθύνσεις της Ελένης Καλύβα, ξεχωρίζει σε πάρα πολλούς τομείς από τα σχολεία της περιοχής.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και η διευθύντρια του σχολείου, αναφέρθηκαν στη λειτουργία του σχολείου, με τον Μητροπολίτη να εξαίρει το ρόλο της επικεφαλής της σχολικής μονάδας, λέγοντας πως κατάφερε να ανοίξει ορίζοντες που δεν είχε το σχολείο ως πρόσφατα.

Τα πλεονεκτήματα του σχολείου είναι η δωρεάν μετακίνηση από και προς την πόλη των Ιωαννίνων, το γεγονός ότι τα παιδιά τρώνε πρωινό και μεσημεριανό με έξοδα καλυμμένα από το Υπουργείο Παιδείας και υπό τη σκέπη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Και όσον αφορά την εκπαιδευτική του δράση, το σχολείο συμμετέχει ενεργά σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Υπουργείου Παιδείας πετυχαίνοντας διακρίσεις.

 

Show Buttons
Hide Buttons