Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Συνέχεια στα fam trip δημοσιογράφων

Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Συνέχεια στα fam trip δημοσιογράφων

Με την ξενάγηση και φιλοξενία δημοσιογράφων από ελληνικά μέσα ενημέρωσης καθώς και δύο από την Αγγλία, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συνεχίζει τις δράσεις της για την προώθηση της περιοχής μας ως διεθνούς τουριστικού προορισμού. 

Η παρούσα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Thema και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ήταν απεσταλμένοι της «Καθημερινής» και των ηλεκτρονικών περιοδικών Vice και Popaganda, ενώ οι Άγγλοι δημοσιογράφοι της εβραϊκής εφημερίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Jewish Journal.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν την πόλη των Ιωαννίνων μαθαίνοντας για την ιστορία και τα αξιοθέατά της, την γαστρονομία και τα παραδοσιακά της επαγγέλματα.

Στη συνέχεια γνώρισαν τα χωριά του Ζαγορίου και του Μετσόβου όπου ξεναγήθηκαν στα πολιτιστικά και φυσιολατρικά τους σημεία, γεύτηκαν τα παραδοσιακά τους εδέσματα και βίωσαν την εγκάρδια φιλοξενία των ανθρώπων τους.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων θεωρεί ότι η συνεχής παρουσία της περιοχής μας στα εθνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά τις δυσκολίες της τρέχουσας κατάστασης, βοηθά στην διατήρηση του ονόματός της στη μνήμη των υποψηφίων επισκεπτών της και στην βελτίωση της φήμης της στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε να προωθούμε την περιοχή μας επ’ αγαθώ των μελών μας, αλλά και όλων των επαγγελματιών που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον τουρισμό. Σε σύντομο χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε την ξενάγηση και φιλοξενία και άλλων γνωστών τουριστικών δημοσιογράφων και σε άλλες περιοχές του νομού μας» τονίζει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

 

Στην Κόνιτσα

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία δημοσιογράφων συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Θεόδωρο Αλεξίου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ κυρία Γεωργία Κιτσάκη και Χαρητάκη Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου που βρίσκεται στην Κόνιτσα, καθώς και την γέφυρα του Αώου.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας κ. Λαζογιάννης που υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον Δήμο, καθώς και τις πολλές επιλογές που προσφέρει για εναλλακτικές δραστηριότητες στους επισκέπτες. Προηγουμένως, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την γέφυρα του Βοιδομάτη στην Κλειδωνιά.

Show Buttons
Hide Buttons