Έξω από το Δημαρχείο τους υποψήφιους, Δήμαρχε!

Έξω από το Δημαρχείο τους υποψήφιους, Δήμαρχε!

Στην εποχή των social media και του facebook, οι εκδηλώσεις παρουσίασης των ψηφοδελτίων των διαφόρων συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα περιττεύουν μιας και οι διάφοροι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους, προηγούμενοι κατά πολύ του προγραμματισμού των επικεφαλής τους.

Αυτό δε συνέβαινε στο παρελθόν και σπάνια κάποιος υποψήφιος έβγαζε γραπτή ανακοίνωση για παράδειγμα, για να ανακοινώσει την απόφασή του, για τις εκλογές, εκτός αν επρόκειτο για μια προσωπικότητα που έχει διαδραματίσει ρόλο στα κοινά, αυτοδιοικητικά, συνδικαλιστικά κτλ.

Στην εποχή των social media όμως, ο καθένας είναι «προσωπικότητα» στον διαδικτυακό του μικρόκοσμο και εφόσον στην καθημερινότητά του ο κάθε χρήστης του facebook, του instagram κτλ. κοινοποιεί το που πίνει καφέ, το που τρώει και κάθε άλλη άχρηστη για τους υπόλοιπους πληροφορία, είναι λογικό ότι θα ανακοινώσει μια τόσο σημαντική απόφαση για τη ζωή του – μέχρι τις εκλογές…

Αυτό τώρα, δε σημαίνει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού που είναι απερχόμενος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, θα πρέπει για χάρη των υποψηφίων του, να μετατρέψει φάτσα φόρα το Δημαρχείο και το Μέγαρο της Περιφέρειας αντίστοιχα, στο εκλογικό του κέντρο.

Είναι αναμενόμενο ότι οι απερχόμενοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα χρησιμοποιήσουν αθέμιτα, το μηχανισμό του οργανισμού στον οποίο προΐστανται, για τον εκλογικό τους αγώνα – τηλέφωνα, αυτοκίνητα κτλ. – αφού έτσι γίνονταν πάντα, ωστόσο δε χρειάζεται να μας το δείχνουν χωρίς δισταγμό, μέσα από τις φωτογραφίες τους, με τους υποψηφίους τους.

Λίγη αυτοσυγκράτηση θα ήταν καλή…

Show Buttons
Hide Buttons