Έφυγε από τη ζωή ο Φ. Τσουμάνης, νικημένος από τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή ο Φ. Τσουμάνης, νικημένος από τον καρκίνο

Έχασε τη ζωή μετά από χρόνια μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Φίλιππος Τσουμάνης.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο.   

Η παράταξη, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, αποχαιρετά το ιδρυτικό της μέλος και επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο Φίλιππο Τσουμάνη.

«Η εξόχως θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή σήμερα το πρωί κάνοντας “φτωχότερη” την οικογένεια του δήμου Ιωαννιτών.

Ο Φίλιππος Τσουμάνης υπήρξε σημαίνων στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Καλλικρατικού δήμου Ιωαννιτών, ως πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Η συνολική πορεία και προσφορά του στα κοινά είναι αδιαμφισβήτητη και η αναγνώριση του έργου του καθολική.

Ο επικεφαλής, Θωμάς Μπέγκας, και όλα τα μέλη της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα” εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Φίλιππε».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τονίζει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος ήταν φίλος ζωής. Συνυπήρξαμε από τα μαθητικά μας χρόνια και βρεθήκαμε να υπηρετούμε τον χώρο της ιατρικής και στη συνέχεια της αυτοδιοίκησης. 

Σε όλους τους τομείς τον διέκρινε η εργατικότητα και η αφοσίωση. Η διάθεση για προσφορά. Στην ιατρική, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση.

Είχε να προσφέρει πολλά ακόμη. 

Είμαι συντετριμμένος από το χαμό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο γίνεται φτωχότερο χωρίς την παρουσία του». 

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σημειώνει: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος τίμησε την ιατρική επιστήμη και τη Δημόσια Υγεία, έχοντας παράλληλα έντονη παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηπείρου. Σε όλη του τη διαδρομή ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρος στις απόψεις του.

Από τα σχολικά μας χρόνια είχε βαθιά τη συναίσθηση της προσφοράς, η οποία στην πορεία τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε και στους δύο βαθμούς. Πρώτα τη Νομαρχιακή και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της ζωής του,  την Πρωτοβάθμια και συγκεκριμένα το Δήμο Iωαννιτών.

Με τον αείμνηστο πλέον Φίλιππα συμπορευτήκαμε στην πρώτη μου θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων από διαφορετικούς ρόλους. Μας ένωνε όμως η ίδια αγάπη για τον τόπο και η οποία άφηνε πίσω της τις όποιες διαφωνίες της στιγμής. Θα μας μείνει αξέχαστος. Αιωνία η μνήμη του».

O Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και όλοι οι εργαζόμενοι του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» εκφράζουν επίσης την μεγάλη θλίψη τους για την απώλεια του Φίλιππα Τσουμάνη, αναφέροντας ότι: «Ο Φίλιππoς Τσουμάνης υπήρξε σημαντικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο ιδρυτής του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και επί οχταετία Πρόεδρός του, με την οργάνωση και λειτουργία πολλών Κοινωνικών Δομών που πρόσφεραν τεράστιο έργο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η προσφορά ήταν μεγάλη και η αναγνώριση του έργου του ήταν καθολική. Όλη η οικογένεια του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγο, την κόρη και τους λοιπούς συγγενείς.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων Φίλιππου Τσουμάνη, ο οποίος υπηρέτησε την επιστήμη του με ήθος και ευαισθησία, τις ιδέες του με ακατάβλητη αγωνιστικότητα και την κοινωνική πολιτική και τον Δήμο με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και υπευθυνότητα, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα

  • Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
  • Να παραστεί στην κηδεία του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.
  • Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έστειλε τα δικά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Φίλιππου Τσουμάνη, αναφέροντας τα εξής στην ανακοίνωσή του: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Φίλιππου Τσουμάνη. Ο Φίλιππος, εξαίρετος επιστήμονας και αγωνιστής, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, και με μεγάλη συμβολή στους αγώνες της Προοδευτικής Παράταξης για την Αλλαγή της χώρας, αφήνει πίσω του ένα σημαντικό αποτύπωμα ως παρακαταθήκη.

Θα τον συνοδεύει πάντα η αναγνώριση της προσφοράς του και η αγάπη των φίλων και συντρόφων του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», μετά το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Φίλιππα Τσουμάνη, ο οποίος υπήρξε επί οχτώ χρόνια Πρόεδρος του, συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε 

  • Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
  • Να παραστεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.
  • Να διαθέσει χρηματικό ποσό για ενίσχυση των συσσιτίων της Περιβλέπτου.
  • Να τοποθετήσει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε κεντρικό σημείο της πόλης.
  • Να δοθεί το όνομά του σε μια Κοινωνική Δομή, που δημιούργησε κατά την διάρκεια της θητείας του και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επίσης, μέσω ανακοίνωσής τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών και του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, αποχαιρέτησαν το Φίλιππα Τσουμάνη. «Μαχητής της ζωής, πληθωρικός αλλά ανιδιοτελής, ειλικρινής συχνά με πολιτικό κόστος, σφράγισε το όνομά του με την ίδρυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Πρόεδρε καλό ταξίδι και καλή αντάμωση με τους αγαπημένους σου.»

 

Show Buttons
Hide Buttons