«Ήπειρος Ανατροπής»: «Ο λογαριασμός των σκουπιδιών έχει ονοματεπώνυμο»

«Ήπειρος Ανατροπής»: «Ο λογαριασμός των σκουπιδιών έχει ονοματεπώνυμο»

Δικαιωμένη για όσα υποστήριζε σε μια από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα πριν από περίπου δύο χρόνια, δηλώνει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων που πρόκειται να επιβαρύνει τους Ηπειρώτες, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η παράταξη του Κώστα Μπασιούκα τονίζει με ανακοίνωσή της πως οι πραγματικές διαστάσεις της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών αρχίζουν να συνειδητοποιούνται και με καθυστέρηση αναζητούνται λύσεις ή νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών από όλους τους αρμόδιους.

Η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τα αυξημένα κόστη στις επιλογές και το σχεδιασμό της Περιφερειακής αρχής με την αποδοχή των επιλογών αυτών από τους Δημάρχους της περιοχής μας και υπενθυμίζει πως είχε αμφισβητήσει εξ αρχής την χαμηλή τιμή που διατυμπάνιζε η Περιφερειακή αρχή. «Είχαμε από τότε τονίσει ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί που θα φτάσουν στους πολίτες θα έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, προβλέπεται τιμή ανά τόνο πολλαπλάσια από αυτή που χαρακτήριζε η Περιφερειακή αρχή «μεγάλη επιτυχία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» διαπιστώνει σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών και των φορέων σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις των όσων προβλέπει η τελική σύμβαση, ζητά τη δημοσιοποίησή της και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για όλα όσα προβλέπει αυτή και για όλες τις δράσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπέρ της οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως στο συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν διαφορές προσέγγισης εντός της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, με πιο ένθερμο πολέμιο των μεγάλων ΣΔΙΤ, το Βασίλη Τσίκαρη. Το συγκεκριμένο περιφερειακό σύμβουλο δεν ακολούθησε η πλειοψηφία της παράταξής του όταν και προεκλογικά εναντιώνονταν στο μοντέλο των ΣΔΙΤ, ωστόσο ευθύνη της σημερινής συγκυβέρνησης, στην οποία ανήκει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», είναι πως δεν εννόησε ποτέ ως εξουσία αυτά που διακήρυττε προεκλογικά για τα σκουπίδια…

Show Buttons
Hide Buttons