«Ήπειρος Όλον» η παράταξη του Δ. Δημητρίου

«Ήπειρος Όλον» η παράταξη του Δ. Δημητρίου

Η «όλη Ήπειρος» ή η «Ήπειρος όλων» είναι το νόημα του ονόματος που επέλεξε ο Δημήτρης Δημητρίου για την περιφερειακή παράταξη που θα διεκδικήσει την νίκη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, με στόχο να είναι η επόμενη διοίκηση στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

«Ήπειρος Όλον» με όμικρον και όχι ωμέγα, είναι το όνομα της υποστηριζόμενης από τον ΚΙΝΑΛ παράταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Όνομα και βασικές αρχές της παράταξης παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης – συνέντευξης τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δημήτρης Δημητρίου. Το σήμα της παράταξης αποτελείται από τρία στοιχεία: το νερό, τη γη και το δέντρο, στοιχεία που συνθέτουν την Ήπειρο.

Πρώτο στοιχείο το νερό, το οποίο αποτελεί τις θάλασσες, τα ποτάμια και τις λίμνες της Περιφέρειάς μας. Η θάλασσά μας, η οποία βρέχει τους 3 από τους 4 Νομούς της Περιφέρειάς μας με τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος να την αγκαλιάζουν.

Δεύτερο στοιχείο η Γη, με τα βουνά και τους κάμπους της Ηπείρου που κουβαλούν βαριά ιστορική κληρονομιά.

Το δέντρο, στο σχήμα της Περιφέρειας, ξεπροβάλλει ανάμεσα από το βουνό και τη θάλασσα υποδηλώνοντας την αναγέννηση και την αποτελεσματική ανάπτυξη αυτού του τόπου, όπως ένα δέντρο με τις ρίζες του που στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου. Με χρώμα φύλλων μωβ για το νέο και λίγο πράσινο, για το Περιβάλλον και την προστασία του. Όλο το σήμα περιβάλλεται από μια κίτρινη γραμμή, η όλη… Ήπειρος, η οποία κάνει ένα καινούριο και λαμπερό ξεκίνημα, έχοντας αρωγό και ένθερμο υποστηρικτή την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ».

Με λίγες αιχμές στον πρώτο λόγο του ενώπιον κοινού, ο κ. Δημητρίου για την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, δήλωσε έτοιμος για υπερβάσεις, για άλλη φιλοσοφία στη διαχείριση που θα ξεπερνά το συγκερασμό και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Η Περιφερειακή Αρχή έχει σκουριάσει. Οι καιροί την έχουν ξεπεράσει» σημείωσε μεταξύ άλλων. «Να βγάλουμε την Ήπειρο από τη λογική να τη βγάλουμε σήμερα και έχει ο Θεός» είπε ακόμα σημειώνοντας πως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν στην αρχή της νέας θητείας είναι ένα στρατηγικό πλάνο 10ετίας. Πρότεινε ένα «ηλεκτροσόκ» για να βγει η Ήπειρος στη νέα εποχή. Έθεσε επίσης, ως οραματικό στόχο να γίνει η Ήπειρος η πατρίδα όλων των Ηπειρωτών και να μη λεγόμαστε Γιαννιώτες, Πρεβεζιάνοι, Αρτινοί και Θεσπρωτοί.

Μιλώντας ειδικότερα, και δίνοντας το στίγμα του υπέρ της επιχειρηματικότητας, τόνισε πως θα βοηθηθούν οι βιομηχανίες χαμηλής όχλησης. Μίλησε ειδικά για κάνε έναν από τους τέσσερις Νομούς, τονίζοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Είπε πράγματα σχεδόν στερεότυπα, για το πως θέλει να αναπτυχθεί ο κάθε Νομός της Ηπείρου: η Άρτα με τον πρωτογενή τομέας της παραγωγής, η Θεσπρωτία με την ολοκλήρωση του λιμανιού, την ανάπτυξη υπηρεσιών logistics και δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου, την Πρέβεζα, με τον τουρισμό της… Για το Γιάννενα τόνισε πως έχει το όραμα της ανάπτυξης με επίκεντρο τη Λίμνη:  εκεί έβαλε έναν προσωπικό τόνο λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και δήλωσε πως ξέρει πως να καθαρίσει τη λίμνη και να την κάνει επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: «Θα κάνουμε την Ήπειρο μια μεγάλη εταιρεία, στην οποία μέτοχοι θα είναι όλοι οι Ηπειρώτες και θα καρπούνται τα οφέλη των κερδών«.

 

Σίγουρα στο δεύτερο γύρο

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει συγκροτήσει τον κορμό της παράταξης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει γραμματεία.

Αν και ρωτήθηκε συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου απέφυγε να απαντήσει για τα ενδεχόμενα των συνεργασιών πριν και μετά τις εκλογές. Εμφανίστηκε σίγουρος πως η παράταξή του θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και άφησε τα σενάρια για τους άλλους, σε σχέση με το αν θα συνεργαστούν μαζί του.

 

Show Buttons
Hide Buttons