Αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου από τις 6 Αυγούστου

Αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου από τις 6 Αυγούστου

Μια πιλοτική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης και Ιωαννίνων ξεκινάει από την Παρασκευή 6 Αυγούστου και για κάθε Παρασκευή για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο τουριστικός οργανισμός VIGOTRAVEL σε συνεργασία με την Aegean που θα διαθέσει τα αεροπλάνα, δοκιμάζει πιλοτικά τη διασύνδεση αυτών των δύο περιοχών, σε ένα σχήμα που δεν θα έχει αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα. Ο σκοπός των πρώτων πτήσεων ωστόσο θα είναι ο τουρισμός μεταξύ των δύο περιοχών, ωστόσο όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Δημήτρης Μεταξάς, γενικός διευθυντής της VIGOTRAVEL, στόχος της εταιρείας είναι να μη μείνει εκεί μόνο η σύνδεση.

Έχοντας ως βάση το Ηράκλειο και μαζί με Αegean που θα ναυλώσει αεροπλάνα 174 θέσεων, η συγκεκριμένη πτήση διάρκειας 1 ώρας και 10 λεπτών, θα δώσει τη δυνατότητα στους Κρητικούς να βρίσκονται κοντά στη χώρα και τον παράδεισο της Ηπείρου και αντίστοιχα στους Ηπειρώτες να μπορούν να ταξιδέψουν γρήγορα για τις διακοπές τους στην Κρήτη, κάνοντας πολλοί ένα όνειρο πραγματικότητα μιας και η Κρήτη φαντάζει πολύ μακρινός προορισμός.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει προγράμματα σε όλη Κρήτη από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τη Χερσόνησο και το Ρέθυμνο, με ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών είτε resort είτε πόλεων είτε με το γύρο της Κρήτης μέσα σε 8 μέρες, για να γνωρίσει κανείς την όμορφη αυτή περιοχή της Ελλάδας.

«Δε θα μπορούσαν να είναι μόνο συγκοινωνιακοί οι λόγοι καθώς είμαστε ένας τουριστικός οργανισμός με στόχο τις ξένες εταιρείες και τον εισερχόμενο τουρισμό αλλά λόγω της κατάστασης, ανοιγόμαστε και στον εσωτερικό τουρισμό» σημείωσε ο κ. Μεταξάς. Η Ήπειρος και η Κρήτη είναι οι πρώτες περιοχές που θα ενώσει η VIGOTRAVEL και όπως τόνισε ο κ. Μεταξάς είδε στην Ήπειρο πολλές δυνατότητες και στόχος είναι να ανοίξει τον προορισμό και στις ξένες αγορές από το 2022 και μετά.

Τα 8ήμερα πακέτα κυμαίνονται από 485 ευρώ το άτομο και συμπεριλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες από το αεροπλάνο, τα μέσα μεταφορών και τα έξοδα ξενοδοχείου για να μπορεί κανείς να ζήσει το όνειρο στην Κρήτη. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέσει σε οικονομικές τιμές και μεμονωμένα εισιτήρια για να εξυπηρετήσει μεμονωμένους επαγγελματίες στους χώρους αυτούς.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου οπότε θα λήξει αυτή η δοκιμαστική περίοδος, ο τουριστικός οργανισμός θα είναι σε θέση να εκτιμήσει αν θα προχωρήσει και σε νέα περίοδο και αν θα αποτελέσει μόνιμη διέξοδο ο προορισμός των Ιωαννίνων που όπως σημείωσε ο κ. Μεταξάς, έχουν ανάγκη την εξωστρέφεια και τη διασυνδεσιμότητα με άλλες περιοχές.

 

Στηρίζουν ξενοδόχοι και Κρήτες

Ο Στάθης Σιούτης από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων καλωσόρισε τη VIGOTRAVEL λέγοντας πως θα βοηθήσει την εξωστρέφεια του τουρισμού της περιοχής και θα έχει οφέλη για την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους επαγγελματίες. Οι επισκέπτες θα διαμένουν στην πόλη και στον ορεινό όγκο.

Ο Μανώλης Κοντογιάννης τέλος, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου τόνισε πως Ήπειρος και Κρήτη είναι αδερφές περιοχές και ήταν παρατυπία το γεγονός ότι δεν υπήρχε κατευθείαν σύνδεση των δύο περιοχών. Κάλεσε δε όλους τους Κρητικούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Show Buttons
Hide Buttons