Αθλητικός εξοπλισμός για 8 Δήμους – Τη μοιρασιά θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή

Αθλητικός εξοπλισμός για 8 Δήμους – Τη μοιρασιά θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή

Αθλητικός εξοπλισμός μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – ένας πυλώνας φωτισμού για παράδειγμα κοστίζει περί τα 40.000 ευρώ – θα έλθει στα Γιάννενα, μετά την προχθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό ΑΕ».

Πρόκειται για υλικό που αποξηλώνεται από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και μοιράζεται σε όσους – φορείς και Δήμοι – κινούνται γρήγορα. Την πρωτοβουλία ανέλαβε για τα Γιάννενα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και το αίτημά του εγκρίθηκε την Τρίτη από τη διοίκηση της κρατικής εταιρείας. Την Τετάρτη, ο βουλευτής μαζί με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκα βρέθηκαν στην Αθήνα και συζήτησαν λεπτομέρειες για το πώς θα αποσπαστεί ο εξοπλισμός για να έλθει στα Γιάννενα, την ώρα που το θέμα της μεταφοράς του κλειστού της ξιφασκίας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, φέρεται να το χειρίζεται προσωπικά ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Ο εξοπλισμός αυτός προορίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλου του Νομού Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση ο βουλευτής της ΝΔ, την ευθύνη της «μοιρασιάς» του εξοπλισμού δίκαια και ισόποσα αναλογικά, στους 8 Δήμους του Νομού Ιωαννίνων θα πρέπει να αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή, σε συμφωνία με τους 8 Δημάρχους του Νομού μας.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει πάνω στο τραπέζι και με ανοιχτά χαρτιά μιας και ήδη ο βουλευτής ανακοίνωσε χθες τον αναλυτικό κατάλογο των αντικειμένων που θα έρθουν στα Γιάννενα από το Ελληνικό.

Μετά από νέο αίτημα του βουλευτή εν τω μεταξύ, μπορεί να έλθει και άλλος εξοπλισμός πέραν αυτού του εγκρίθηκε προχθές.

 

Show Buttons
Hide Buttons