Αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμούς «ημετέρων»

Αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμούς «ημετέρων»

Ερωτήματα για τη διαδικασία του εμβολιασμού τοπικά και πανελλαδικά διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, αφήνοντας αιχμές για μεροληπτικές προβλέψεις υπέρ κυβερνητικών στελεχών.

«Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει χώρος για εμβολιαστικούς εθνικισμούς, όπως και για αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται την εν λόγω συλλογική προσπάθεια ως ευκαιρία για να αποσπάσει μικροπολιτικά οφέλη» σημειώνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται σε διαρκείς και αναίτιες αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμού, μεγαλοστομίες και υπερβολές, όπως επίσης και σε εμβολιασμούς πλειάδας κυβερνητικών στελεχών, συζύγων και «ημετέρων», παρακάμπτοντας το υγειονομικό προσωπικό της «πρώτης γραμμής» και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η τακτική αυτή σταμάτησε χάρη στη δημόσια κατακραυγή σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην πόλη των Ιωαννίνων, με τη ΝΔ να προκρίνει «τους δικούς της», καταστρατηγώντας κάθε πρωτόκολλο και κανόνα ακόμα και όταν πρόκειται για εμβολιασμούς υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα, ακόμη και σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:

  • Με ποια κριτήρια εμβολιάστηκαν όσοι δεν προβλεπόταν να εμβολιαστούν στη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος;
  • Ποια θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στα Ιωάννινα και με ποιους όρους θα γίνει η επιλογή τους;
  • Θα γίνει χρήση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας);
  • Πως θα αντιμετωπιστούν προβλήματα εμβολιασμού ηλικιωμένων συμπολιτών μας που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή των πολιτών που πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους;
  • Γιατί δε δίνεται στη δημοσιότητα η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία καθορίζει με σαφήνεια την προτεραιότητα των εμβολιασμών ανά ομάδα του πληθυσμού;
Show Buttons
Hide Buttons