Αλ. Τσίπρας: Εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, με νίκη ΣΥΡΙΖΑ…

Αλ. Τσίπρας: Εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, με νίκη ΣΥΡΙΖΑ…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 γιατί είναι η δύναμη που πέτυχε, έχει στήριξη από την κοινωνία και έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, το μεσημέρι της Κυριακής.

«Η μεγάλη αλλαγή είναι η δυνατότητα της ελλ.κυβέρνησης να καθορίσει πολιτικές. Οι στόχοι θα καλύπτονται, αλλά ο τρόπος να τους πιάνουμε, όσο η οικονομία πάει καλά, είναι δική μας δουλειά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση της Αμερικανικής Wall Street Journal.

Εκλογές λόγω Σκοπιανού δε βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, σημείωσε: «Σέβομαι την στάση του Πάνου Καμμένου καθώς είναι οι αρχές που πιστεύει, αλλά διαφωνώ μαζί του», είπε ο πρωθυπουργός όσον αφορά τον κυβερνητικό του εταίρο και την στάση του στο Σκοπιανό. Οσον αφορά τα όσα λέει ο κ. Καμμένος, πως δεν πρόκειται δηλαδή να ψηφίσει την συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, ανέφερε πως «πιστεύω ότι δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία της χώρας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Θέτοντας το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον επόμενο προεκλογικό χρόνο, επιτιθέμενος στη ΝΔ, τόνισε πως «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει στα μνημόνια και στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής».

«Ακραία νεοφιλελεύθερη, ακραία Δεξιά» η ΝΔ, τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια και δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο και συμπόρευση με ευρύτερες δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, με τις οποίες μπορεί να προχωρήσει η χώρα.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέντευξη τύπου, ότι τον ενοχλεί η χρήση του όρου «παροχολογία», ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα». Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε. Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Για το Σκοπιανό
Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.Προσέθεσε ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας. «Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία» σημείωσε.

Για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Θα την κυρώσουμε σαν κάθε άλλη εθνική συνθήκη».

Για το Μάτι
Στις ερωτήσεις που αφορούσαν την καταστροφή στην Ανατολική Αττική, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Διεξάγεται έρευνα από τη δικαιοσύνη. Συνιστώ στην αξιωμ. αντιπολίτευση να σταματήσει το παιχνίδι τυμβωρυχίας & δημιουργίας πολιτικής υπεραξίας πάνω σε μια τραγωδία…

«’Οριο στην κριτική υπάρχει που αν ξεπεράσει κανείς, γνωρίζω ότι αν κάποια στιγμή το περάσεις, το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει χαρακτήρα στρατευμένης προπαγάνδας και αλλάζει το πρόσημο και τελικά, είναι επωφελής γι’ αυτόν που τη δέχεται και δεν του κάνει ζημιά…

«Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Θα έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ αφελείς για να κάνουμε κάτι τέτοιο…

«Οι νεκροί ούτε κρύβονται αλλά ούτε και εικάζονται, δε μπορεί να στηριχτεί αυτό σε επιχειρήματα».

 

Για τις εκλογές
Αυτοδιοικητικές εκλογές με συνεργασίες προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα στηρίξουμε πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν αποδείξει με τη δράση τους στοιχεία εντιμότητας και έχουν δώσει μάχες, προκειμένου να ανοίξουν δρόμους για την ενίσχυση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε συμφέρον των πολιτών, έχουν δώσει μάχες για την οικολογία, για τη δημοκρατία και την κοινωνική δημοκρατία» σημείωσε και μίλησε με θετικά λόγια τους Περιφερειάρχες Κρήτης και Δυτικής Μακεδονίας και για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Τις τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει πάντως, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ανέφερε.

Show Buttons
Hide Buttons