Αμφισβητήσεις του τοπικού lockdown…

Αμφισβητήσεις του τοπικού lockdown…

Αμφισβητεί την ορθότητα του τοπικού lockdown στο Δήμο Ζίτσας, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ασκώντας κριτική σε παλιότερα λόγια του αρμόδιου Υφυπουργού που απέκλειε τα τοπικά κλεισίματα. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης Νίκος Χαρδαλιάς δήλωνε πως «η ανθρωπογεωγραφία και όχι μόνο, των μητροπολιτικών περιοχών, άρα και της Αττικής, δεν επιτρέπει τη λήψη κάθετων μέτρων ανά Δήμο. Πουθενά σε παγκόσμια πρακτική δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, εγχειρίδια διαχείρισης κρίσης για κάτι τέτοιο, όσον αφορά υγειονομικούς κινδύνους». Το απόγευμα της Παρασκευής εφαρμόζοντας τη λαϊκή μας παροιμία «φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» ανακοίνωσε πως «ο Δήμος Ζίτσας τίθεται σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου»… αναφέρει η δήλωση του Μ. Πλιάκου, δεν είναι βέβαια ο πρώτος Δήμος που μπαίνει σε lockdown στη χώρα…

Ο Δήμαρχος Ζίτσας απευθυνόμενος στους συνδημότες του λέει πως η μόνη ενημέρωση ή εμπλοκή που έχουν οι Δήμοι σε ότι αφορά στη διαχείριση των κρουσμάτων COVID -19 είναι το έγγραφο που τους αποστέλλεται από τη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας κάθε Δευτέρα, με την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο (συνολικό αριθμό κρουσμάτων) χωρίς περισσότερα στοιχεία.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις λέει ότι είναι άλλο η Κοινότητα Ζίτσας, άλλο η Δημοτική Ενότητα Ζίτσας και άλλο ο Δήμος Ζίτσας. «Όταν κάποια στιγμή το κατανοήσουν αυτό, ας μας πουν ποια επαφή και με ποιο τρόπο μπορεί να έχουν π.χ. οι κάτοικοι της Κοινότητας Βερενίκης με τους κατοίκους της Κοινότητας Ζίτσας;» σχολιάζει και καλεί επίσης τους αρμόδιους να ενημερώσουν τους εκατοντάδες επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής αλλά και της έδρας του Δήμου, καθώς και τους χιλιάδες εργαζόμενους σ’ αυτές με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν από σήμερα; Άραγε στο αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας μετά τις 6 το απόγευμα θα επιτρέπονται άραγε αφίξεις – αναχωρήσεις επιβατών με τις πτήσεις των αεροσκαφών;

Κάνει όμως ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Ζίτσας και έκκληση και στους συνδημότες του στα πλαίσια της ατομικής τους ευθύνης ο καθένας, να τηρήσει τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων.

«Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους μας. Με υπομονή και ψυχραιμία θα τα καταφέρουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons