Ανάλυση – πρόβλεψη για την επόμενη μέρα

Ανάλυση – πρόβλεψη για την επόμενη μέρα

Η στάση των παρατάξεων που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου των εκλογών στο Δήμο Ιωαννιτών, θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών της άλλης Κυριακής και απομένει να φανεί η όποια προεργασία συμμαχιών έχει γίνει ως σήμερα, αν έχει γίνει…

Η δήλωση της χαμένης της εκλογικής βραδιάς Τ. Καλογιάννη ωστόσο, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, πως για τη στάση της παράταξης την Δευτέρα, θα αποφασίσει… η παράταξη, αφήνει περιθώρια να εικάσει κανείς πως η παράταξη «Ιωάννινα_2023» μπορεί και να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της για τη στάση που θα τηρήσουν στην επαναληπτική διαδικασία. Το κόσμιο επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης πάντως, σε σημείο παρεξηγήσιμο – δείτε εδώ κάτι σχετικό – ανάμεσα στην παράταξη της κ. Καλογιάννη και την απερχόμενη δημοτική αρχή, μπορεί να προδικάζει πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο, όπως επίσης, το αυτό ισχύει και για την παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» που ωστόσο, έχει πολύ μικρό ποσοστό για να μπορέσει να διεκδικήσει ρόλο την επόμενη μέρα.

Από την άλλη, μια μελλοντική συνεργασία της κ. Καλογιάννη με τη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, πιο εύκολα θα κολλούσε με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, για να σχηματιστεί ο μαγικός πλειοψηφικός αριθμός «24» στο σύνολο των 45 μελών του δημοτικού συμβουλίου, αν θεωρήσουμε πιθανό ο Θωμάς Μπέγκας να είναι ο νικητής και των επαναληπτικών εκλογών.

Το ίδιο σενάριο είναι πιθανό και για την περίπτωση που πρώτος στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, είναι ο Μωυσής Ελισάφ. Ταιριάζουν περισσότερο τα πολιτικά «χνώτα» του με την Τατιάνα Καλογιάννη και με τον Άρη Μπαρτζώκα και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο για σύγκλιση ανάμεσα στον καθηγητή ιατρικής και τον Λάζαρο Νάτση. Στην περίπτωση του κ. Ελισάφ βέβαια, δεν βγαίνει η παραπάνω αριθμητική και δεν υπάρχουν καθόλου κακές σχέσεις ανάμεσα στον καθηγητή Ιατρικής και τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα αλλά εκεί υπάρχει η δυσκολία της πολιτικής συνεύρεσης του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» με την εσωκομματική αντίπαλο, υποψήφια Δήμαρχο Τ. Καλογιάννη.

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons