Ανάπλαση Πάρκου Πυρσινέλλα: Η επικοινωνία και η ουσία

Ανάπλαση Πάρκου Πυρσινέλλα: Η επικοινωνία και η ουσία

Ενστάσεις ως προς την ακολουθούμενη διαδικασία έγκρισης των μελετών ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή πως χάριν της επικοινωνίας και του «φαίνεσθαι», θυσιάζει την ουσία. 

Με αφορμή το γεγονός ότι στα μέσα του περασμένου μήνα η δημοτική αρχή παρουσίασε την μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα και δεδομένου ότι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου εκείνη ότι: «ολοκληρώνεται η διαχειριστική μελέτη η οποία ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη για έγκριση ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί το χρηματοδοτικό μοντέλο για την έναρξη του έργου», η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής αναρωτιέται υποστηρίζει πως η μελέτη που κατατέθηκε τελικά πριν από μερικές μέρες, ουσιαστικά και τυπικά θα έπρεπε να προηγηθεί των όποιων επίσημων ανακοινώσεων αφού είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής επίλυσης.

Η διαχειριστική μελέτη έχει να κάνει επί της ουσίας με τη διαχείριση του δασικού περιβάλλοντος και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο άλσος, για την οποία απαιτείται η έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Και η «Ενότητα Πολιτών» εκφράζει τις παρακάτω ενστάσεις: «Πως η δημοτική αρχή είναι τόσο σίγουρη ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που με τόσο μεγάλη ζέση παρουσίασε ως το «τελικό σχέδιο» θα λάβουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης; Γιατί βιάζεται, για μια ακόμη φορά, να επικοινωνήσει ότι κλείνει «ανοιχτά μέτωπα», ανατρέποντας τη σωστή σειρά των ενεργειών που απαιτούνται, οι οποίες με δική της ευθύνη έχουν καθυστερήσει; Ποιος αλήθεια θα είναι υπεύθυνος αν κάποια από τις προβλεπόμενες δράσεις ή χρήσεις της μελέτης, απορριφτούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;».

«Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, καλή η επικοινωνία αλλά καλύτερη η αλήθεια.Έστω και τώρα, επικεντρωθείτε στην ορθολογική διαχείριση των ζητημάτων του δήμου μας κι αφήστε τις μεγαλοστομίες. Για το καλό του τόπου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons