Αναβλήθηκε η δίκη για την… «απεργοκτόνα» τροπολογία Γεροβασίλη

Αναβλήθηκε η δίκη για την… «απεργοκτόνα» τροπολογία Γεροβασίλη

Αναβολή για τις 14 Νοεμβρίου πήρε η εξέταση της κύριας δίκης κατά της «απεργοκτόνας» τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την υπόθεση της αίτησης εξέλιξης υπαλλήλου του ΤΕΙ της Άρτας, στον οποίο η Πρυτανεία του ΤΕΙ αρνήθηκε το δικαίωμα της αίτησης, εφαρμόζοντας την διαβόητη τροπολογία Γεροβασίλη, με την οποία ίσχυαν πειθαρχικά μέτρα κατά όσων μετείχαν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Τα μέτρα αυτά κατά ενός υπαλλήλου, αν και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νομολογία η συγκεκριμένη υπόθεση, οδήγησαν σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη από πλευράς της ΑΔΕΔΥ για να προστατευθεί το δικαίωμα στην απεργία, καθώς η εν λόγω κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης, ουδέποτε κρίθηκε παράνομη ή καταχρηστική από τα δικαστήρια.

Το πρώτο δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα κερδήθηκε στα Γιάννενα στις 13 Μαρτίου, και στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων ήταν προγραμματισμένο να γίνει το πρωί της Τετάρτης, η κύρια δίκη αλλά δόθηκε αναβολή με αίτημα της πλευράς του Δημοσίου.

Show Buttons
Hide Buttons