Ανακύκλωση: Κινητοποιήσεις σε Γιάννενα και Τρίπολη για το επίδομα γάμου

Ανακύκλωση: Κινητοποιήσεις σε Γιάννενα και Τρίπολη για το επίδομα γάμου
Κάτω από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων του εργοστασίου της Ανακύκλωσης Ιωαννίνων, η εργοδοσία αναγκάστηκε να τους πληρώσει το επίδομα γάμου που αυθαίρετα τους είχε κόψει από τη μισθοδοσία του Φλεβάρη για να γλιτώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα οι εργαζόμενοι απέσπασαν συγκεκριμένη δέσμευση για την καταβολή των ενσήμων.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δύο τετράωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Απρίλη, οι οποίες έγιναν με ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική Συνέλευση, κατόπιν εισήγησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Η Επιτροπή Αγώνα Ανακύκλωσης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμείς οι εργάτες της Ανακύκλωσης συλλογικά καταφέρνουμε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματά μας. Το ‘χουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, η συσπείρωσή μας στο σωματείο μας, είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος που φέρνει αποτελέσματα. Η ποιοτική διαφορά από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας, είναι ότι αυτήν τη φορά προχωρήσαμε στις κινητοποιήσεις μέσα από συντονισμό με τους εργάτες του ΚΔΑΥ Τρίπολης που ανήκει στον ίδιο εργοδότη. Θεωρούμε πως ο συντονισμός των κινητοποιήσεών μας με συναδέλφους που μπορεί να μην τους γνωρίζουμε, αλλά που έχουμε κοινά αιτήματα, ήταν ο καταλυτικός ρόλος ώστε να στριμώξουμε την εργοδοσία και να πληρώσει άμεσα το επίδομα γάμου».

Show Buttons
Hide Buttons