Αναλαμβάνει δράση για τα αδέσποτα ο Δήμος Ζαγορίου

Αναλαμβάνει δράση για τα αδέσποτα ο Δήμος Ζαγορίου

Τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, όπως η δικαστική δικαίωση του Δήμου Ζαγορίου για τη στάση του στο έργο «Πάρκα Χωρίς Σύνορα», η έναρξη διαχείρισης των αδέσποτων με ιδιώτη κτηνίατρο, η τηλεοπτική κάλυψη των χωριών, το κτηματολόγιο και προβλήματα που προκύπτουν, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ενώ στα θέματα ημερήσιας διάταξης ελήφθησαν, πλην μιας, ομόφωνες αποφάσεις.

Μια σημαντική εξέλιξη υπήρξε το τελευταίο διάστημα στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών που είναι αρκετά και στο Ζαγόρι.

Ο Δήμος ανέθεσε ήδη σε ιδιώτη κτηνίατρο από τα Γιάννινα (πρόσφατα υπογράφτηκε η σύμβαση ποσού 5.000 ευρώ για το 2019) τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την στείρωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό και τοποθέτηση μικροτσίπ  στα ζώα.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Άγγελος Αρμένης, περισσότερα από  15 αδέσποτα σκυλιά από χωριά του Ζαγορίου έχουν στειρωθεί μέχρι τώρα, εμβολιάστηκαν και τους τοποθετήθηκε μικροτσίπ με την ένδειξη «Αδέσποτο Δήμος Ζαγορίου». Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος, παρόλο που όπως επισημάνθηκε κατά την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο η πολιτεία οφείλει να βρει άλλες λύσεις και να μην επωμίζονται οι Δήμοι που δεν διαθέτουν υποδομές και προσωπικό αυτή την υποχρέωση και φυσικά οι ίδιοι οι πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στο δρόμο.

 

Αιτήσεις για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη

Σε ότι αφορά την δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη των λεγομένων «λευκών» περιοχών του Δήμου και ειδικότερα για τους μονίμους κατοίκους 32 Τοπικών Κοινοτήτων ή οικισμών, το Σώμα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άγγελο Αρμένη για την πεντάμηνη παράταση που δόθηκε μέχρι τις 19 Αυγούστου 2019. Οι δικαιούχοι  καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ΚΕΠ του Δήμου για να τύχουν αυτής της συνδρομής, επιλέγοντας και τους δυο παρόχους εναλλακτικά, αφού ο ένας (Digea με προσφορά για επτά χρόνια) για να εγκαταστήσει επίγεια εκπομπή σήματος ζητά τουλάχιστον 200 δικαιούχους σε κάθε Τοπική Κοινότητα, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στο Ζαγόρι, ενώ ο δεύτερος πάροχος (COSMOTE  προσφέρει δυο χρόνια με δορυφορική λήψη). Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναγράφουν εναλλακτικά και τον δεύτερο πάροχο.

 

Για το κτηματολόγιο

Για την υποβολή αιτήσεων στο Κτηματολόγιο που έχει παραταθεί μέχρι 24 Απριλίου ο Δήμαρχος επισήμανε το πρόβλημα που προκύπτει με τα διοικητικά όρια των προ Καποδιστριακών ΟΤΑ, των παλιών κοινοτήτων, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να καταβάλουν διπλό τέλος δικαιώματος δηλαδή η ιδιοκτησία τους εμφανίζεται σε δυο όμορες πρώην κοινότητες. Ήδη έχει ζητηθεί από την ανάδοχο Κοινοπραξία να βρει λύση με τα συναρμόδια υπουργεία. Για το Ζαγόρι κάθε Τρίτη στους Κήπους και Πέμπτη-Παρασκευή στους Μηλιωτάδες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ιδιοκτήτες, όπως και στο Γραφείο Κτηματογράφησης στα Γιάννινα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου οι απόδημοι στην Αττική και ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr.

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη στελέχωση οργανικών μονάδων του Δήμο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με  συνολικά εννέα θέσεις, προχώρησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, παρέτεινε την μίσθωση από τον Δήμο κτιρίου στους Μηλιωτάδες για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, την απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Πέτρας και την κατανομή λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία.

Show Buttons
Hide Buttons