Αναστάτωση στην Χρυσοβίτσα για το ενδεχόμενο «λουκέτο» στον παιδικό σταθμό

Αναστάτωση στην Χρυσοβίτσα για το ενδεχόμενο «λουκέτο» στον παιδικό σταθμό

Το ενδεχόμενο να κλείσει ο δημοτικός παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας αναστατώνει τις τελευταίες ώρες το Δήμο Μετσόβου και πέραν των αντιδράσεων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων, συνασπίζονται κατά της προοπτικής του «λουκέτου», οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου που συντονίζουν τη φωνή τους.

Ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας ήλθε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, λόγω των προβλημάτων πληρωμής των εργαζομένων του. Αφού οι εργαζόμενοι της δομής αυτής όσο και της δεύτερης δομής του Δήμου Μετσόβου, πληρώθηκαν έναντι μέρος των οφειλομένων, μετά και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο, και αφού φαινομενικά αποκαταστάθηκε η… ομαλότητα που προβλέπει να πληρώνονται οι εργαζόμενοι όταν εργάζονται… παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να επικαλείται ο εργοδότης και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος, έρχεται τώρα η δημοτική αρχή να πει ότι μπορεί να κλείσει τον παιδικό σταθμό! Για να το θέσουμε διαφορετικά: ο παιδικός σταθμός με απλήρωτους εργαζόμενους λειτουργούσε επί χρόνια, τώρα που άρχισαν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, ο παιδικός σταθμός θα κλείσει… Άγνωστο γιατί.

Δικαιούχοι voucher στον παιδικό σταθμό της Χρυσοβίτσας είναι 8 μητέρες, 8 παιδιά δηλαδή, αυξημένα κατά δύο σε σχέση με πέρσι, συν άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να πάνε στον παιδικό πληρώνοντας τροφεία. Τα 8 voucher είναι έσοδα για τη δομή και το Δήμο που μπορεί να χρηματοδοτήσει έτσι τη λειτουργία του παιδικού σταθμού, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2017, η δημοτική αρχή του Κώστα Τζαφέα διαβεβαίωνε πως θα στηρίξει τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής που είχε τότε εξοπλίσει η ΙΚΕΑ.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου.

 

Show Buttons
Hide Buttons