Αναστέλλουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τα τουριστικά λεωφορεία

Αναστέλλουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τα τουριστικά λεωφορεία

Με παρέμβαση του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος την Δευτέρα 22/02/2021, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιούσαν 20 ενώσεις τουριστικών λεωφορείων, απάντησε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και έτσι με νομοθετική ρύθμιση μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων στο 50% για το 2021.

Επίσης με νομοθετική ρύθμιση για την είσπραξη της ακατάσχετης αποζημίωσης μείωσης θέσεων, ο υφυπουργός είπε ότι θα μπορούν να την πάρουν όλοι οι ιδιοκτήτες ασχέτως φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Έτσι οι Ενώσεις και Σωματεία Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην κίνηση, αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν την πανελλαδική κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24/02/2021. «Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση άκουσε τα δίκαια αιτήματα μας, και στο μέτρο του εφικτού, έδωσε λύσεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα προγραμματίζει άμεσα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών για την επίλυση και των υπολοίπων προβλημάτων του κλάδου.

 

Show Buttons
Hide Buttons