«Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»: Η ΔΕΥΑΙ, τα άτομα με αναπηρίες και το σχοινί

«Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»: Η ΔΕΥΑΙ, τα άτομα με αναπηρίες και το σχοινί

Απάντηση στις καταγγελίες περί αναλγησίας όσον αφορά την ακύρωση απόφασης του προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ για τη μετατροπή τριών συμβάσεων ΑμεΑ από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, δίνει εκ μέρους της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων, η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί και στον ρόλο του κρεμασμένου βρίσκεται και αυτή την φορά η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, η οποία αντί να απολογείται για τα εγκλήματα που διέπραξε επί πέντε σχεδόν χρόνια, βυθίζοντας στα χρέη την επιχείρηση και στην αναξιοπιστία, βρίσκουν τώρα το θράσος να καταγγέλλουν την μόλις δύο μηνών διοίκηση, η οποία προσπαθεί να βάλει μια τάξη» σημειώνεται στην αρχή της ανακοίνωση – στο ίδιο μοτίβο και η συνέχεια που λέει: «Μιλούν για αταξία στην σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εκείνοι που επί θητεία τους, την βούλιαξαν στα χρέη και που έκαναν επάγγελμα το «πλιάτσικο», δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, τέτοιες που να φέρουν την επιχείρηση στην πιο δυσχερή θέση. Η σημερινή διοίκηση καλείται να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε φεύγοντας η «παρέα» Μπέγκα – Χρυσοστόμου και να είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρει».

Η επίδικη απόφαση ακύρωσης απόφασης του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΥΑΙ για Άτομα με Αναπηρίες που έδωσε την αφορμή στην «Ενότητα Πολιτών» να καταγγέλλει τη νέα δημοτική αρχή για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, οφείλεται στο χρόνο που ελήφθη η πρώτη απόφαση. Όπως συνέβη και με άλλες αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης (βλέπε εθελούσια έξοδο), επισημαίνει πως στη συνεδρίαση της 04/11/2019 του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ η συζήτηση για τα ΑμεΑ στην επιχείρηση, είχε να κάνει με την νομιμότητα της διαδικασίας της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και κυρίως τον χρόνο που επέλεξε η προηγούμενη διοίκηση να κάνει την μετατροπή – 30/08/2019!

Εντελώς παράνομα, στην ημέρα ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου η απερχόμενη διοίκηση υπέγραφε τις νέες συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων, χωρίς να διασφαλίζεται και να νομιμοποιείται αυτή η σχέση εργασίας, ενώ η σύμβασή τους λήγει στις 13-01-2020! Για τις λεπτομέρειες… αυτές προφανώς και δεν έγινε αναφορά στην καταγγελτική ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών».

«Κανείς λόγος δεν έγινε για απολύσεις, όπως ισχυρίζεται ψευδώς η πλευρά Μπέγκα. Ωστόσο το ίδιο θέμα θα επανέλθει αμέσως στο προσεχές διάστημα και βεβαίως μέσω της νομίμου οδού και όχι κρυφίως, όπως συνήθιζε να κάνει η προηγούμενη διοίκηση. Μια διοίκηση που το μόνο στίγμα που άφησε είναι αυτό της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για την λυματολάσπη, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» συνιστά υπομονή και αυτοσυγκράτηση για όσα θα ακολουθήσουν. «Η ΔΕΥΑΙ πάντως δεν θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι και φέουδο κανενός» τονίζεται και απαντάται η αναφορά στις εργασιακές σχέσεις εντός ΔΕΥΑΙ με τρόπο γλαφυρό: «Δείχνει να νοιάζεται ο κ. Μπέγκας, πολύ όψιμα όμως για την τύχη και το καθεστώς που διαμορφώνεται στις εργασιακές σχέσεις, ξεχνώντας ότι όλα τα χρόνια της θητείας τους αυτές οι σχέσεις είχαν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Επίπλαστο και άκαιρο το ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις, που θα διέπουν AMΕA στην επιχείρηση».

Show Buttons
Hide Buttons