Ανθρωπιά και φιλότιμο… κατά του κορωνοϊού

Ανθρωπιά και φιλότιμο… κατά του κορωνοϊού

Ανθρωπιά και φιλότιμο ζητά από τους πολίτες πέρα από τα γνωστά μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, αποφυγή του συνωστισμού και ατομική υγιεινή) η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», σε μια προσπάθεια έκκλησης την ώρα που ο νέος ιός δείχνει για τα καλά τα… δόντια του στην ΠΕ Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην πόλη μας. 

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εύλογα προκαλεί ανησυχία και απαιτεί εγρήγορση. Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα, καθώς η απειλή για την εξάπλωση του covid-19 στην περιοχή μας είναι πια ορατή, απαιτείται περισσότερο από ποτέ η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των πρωτοκόλλων, ώστε και να προφυλαχτούμε οι ίδιοι αλλά και να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας.

«Έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, είναι καιρός να περιορίσουμε συνήθειες και δραστηριότητες που μπορούν να ευνοήσουν την εξάπλωση της νόσου αλλά και να μας οδηγήσουν σε ένα τοπικό lockdown, πράγμα που όλοι απευχόμαστε. Βασικός μας στόχος αυτή την περίοδο πρέπει να είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού, γιατί κανείς μας δεν είναι άτρωτος και όλοι εν δυνάμει μπορούμε να μεταδώσουμε στους άλλους τον ιό. Κι αν μέχρι στιγμής τα απλά όπλα που διαθέτουμε γι’ αυτήν τη μάχη είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού και η ατομική υγιεινή, ως λαός διαθέτουμε και άλλα ισχυρά μέσα για να προφυλάξουμε την κοινωνία μας: την ανθρωπιά και το φιλότιμο. Ας μην ξεχνάμε πως το σημαντικότερο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή» τονίζει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons