Ανοίγει «μέτωπο» με τους αντεξουσιαστές ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και μετά το διορθώνει…

Ανοίγει «μέτωπο» με τους αντεξουσιαστές ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και μετά το διορθώνει…

Τελευταία ενημέρωση

«Αντικινηματική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων την επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ του κόμματος και ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με καταγγελία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η απεργία της 10ης Ιουνίου αποτέλεσε την ήττα της κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΕΒ.

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι όσο οξύνεται η μάχη απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, με μητέρα όλων των μαχών αυτή για τα εργασιακά, τόσο πιο απαραίτητη είναι η σύμπραξη των κοινωνικών δυνάμεων, τα πράγματα στα Γιάννενα έδειξαν ότι «εχθρός» δεν ήταν ούτε το αντεργατικό νομοσχέδιο, ούτε η κυβέρνηση, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… εξαιτίας του γεγονότος πως κατά την ανακοίνωση, στα Ιωάννινα, ως «εχθρός» ιεραρχείται ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με βάση το πρώτο δελτίο τύπου, γράψαμε στο αρχικό ρεπορτάζ: «Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μάλιστα στο σημείο σε σχεδόν να ταυτίσει τη ΝΔ με τους αντεξουσιαστές καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με τη συνδρομή μιας μερίδας «αντιεξουσιαστών», η ακραία συντηρητική πολιτική επιδιώκει να κυριαρχήσει».

Τελικώς επειδή κρίθηκε πολύ βαριά μάλλον η αναφορά σε «συνδρομή» των αντεξουσιαστών προς την κυβέρνηση και προκειμένου να μη διαταραχθεί η όποια σχέση του χώρου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… στην ορθή επανάληψη που εστάλη λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο τύπου της τοπικής οργάνωσης, απαλείφθηκε η φράση «με τη συνδρομή μιας μερίδας «αντεξουσιαστών«, στο σημείο που ανέφερε η αρχική ανακοίνωση: «Δεν θα επιτρέψουμε, με τη συνδρομή μιας μερίδας «αντεξουσιαστών», στην ακραία συντηρητική πολιτική να κυριαρχήσει«…

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην απαίτηση ενός τμήματος αυτού του συγκεκριμένου χώρου στην απεργία της Πέμπτης να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. από την πορεία, με τους πρώην βουλευτές Χρήστο Μαντά και Γιάννη Στέφο να αποτελούν τον κύριο στόχο και το Χρήστο Μαντά τελικά, να πέφτει θύμα άγριας και άνανδρης επίθεσης από τραμπούκους.

Η ανακοίνωση τονίζει: «Αποχώρηση ούτε έγινε ούτε και θα γίνει ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. είναι διαχρονικά πιστός στις μάχες-ορόσημα που πρέπει να δοθούν, παρών στο δρόμο, παρών στο Κοινοβούλιο. Οι αρχές μας και οι αξίες μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας δεν καταστέλλονται, ούτε και θα υποσταλούν. Στην πιο δύσκολη περίοδο για τα εργασιακά δικαιώματα που έχει ζήσει η χώρα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, θα είμαστε εκεί σε κάθε αγώνα. Μαζί με τα σωματεία, με δυνάμεις του κινήματος και με κάθε πολίτη που θέλει να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του  στην υγεία, την εργασία, τη μόρφωση, τη στέγαση, τον πολιτισμό, στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα στη ζωή. Οι αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες και, ειδικά τώρα, δεν περισσεύει κανένας και καμία».

Show Buttons
Hide Buttons