Ανοίγει ο δρόμος για τη υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού

Ανοίγει ο δρόμος για τη υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού

Ανοίγει ο δρόμος για την συμβασιοποίηση του μεγάλου έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων καθώς όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, σήμερα, 5/6/2020, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε και την τελευταία προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για την ανάδειξη αναδόχου.

Πρόκειται για το έργο επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οι προσφυγές αυτές, ακόμη και από εικονικά ονόματα, έδειξαν ότι ο στόχος δεν ήταν η οποιαδήποτε αποκατάσταση της νομιμότητας, αφού άλλωστε όλες οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ είχαν ελεγχθεί λεπτομερώς με τη βοήθεια έγκριτων νομικών, αλλά η ίδια η ΔΕΥΑΙ και η πόλη των Ιωαννίνων. Η πεντάμηνη καθυστέρηση της αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ουδέναν ωφέλησε, αντιθέτως αύξησε το χρόνο της αναμονής αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει προ επταετίας» τονίζει η ΔΕΥΑΙ στην ανακοίνωσή της.

Με τη σημερινή απόφαση, άνοιξε πλέον ο δρόμος για την ταχεία υλοποίηση του έργου και η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δηλώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Show Buttons
Hide Buttons