Ανοίγουν Γυμνάσια – Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Μόνο Γυμνάσια ανοίγουν στις «κόκκινες» περιοχές

Ανοίγουν Γυμνάσια – Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – Μόνο Γυμνάσια ανοίγουν στις «κόκκινες» περιοχές

Για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων μετά από 2,5 μήνες εισηγήθηκε προς την πολιτεία η Επιτροπή των ειδικών που τη συμβουλεύει στο θέμα της υγειονομικής κρίσης.

Τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής των Ελλήνων Λοιμωξιολόγων, παιδίατρος και λοιμωξιολόγος και η ίδια. 

«Πιστοί στις απόψεις μας και τονίζοντας τη σταθερή θέση για το άνοιγμα σχολείων ως πρώτη προτεραιότητα, ομόφωνα απαντήσαμε θετικά στο αίτημα της πολιτείας» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Στις «κόκκινες» μόνο τα Γυμνάσια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου και τα Λύκεια στις συγκεκριμένες περιοχές θα συνεχίσουν την τηλε-εκπαίδευση.

Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα υπάρχουν όσο ανοίγουν τα σχολεία, όμως τα παιδιά όλων των βαθμίδων τηρούν τα μέτρα με πειθαρχεία. Ως τώρα, μόνο το 1% των σχολικών τμημάτων μπήκε σε αναστολή.

 

Τι είπε η Υπουργός

Μετά τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που άνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες και μετά τα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν αδιάλειπτα, ξεκινούν τη δια ζώσης εκπαίδευση Γυμνάσια και Λύκεια.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει με αυστηρούς κανόνες: υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα και έξω, διαφορετικά διαλείμματα, σταθερές ομάδες μαθητών, τακτικοί αερισμοί, αυστηρά μέτρα σε κυλικεία, εργαστήρια κτλ.

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συγκεκριμένα σχολεία και όπως ανέφερε η Υπουργός, έγιναν πρόσφατα στα Γιάννενα.

Λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 μπορούν να αιτηθούν έλεγχο στις περιοχές τους. 

Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, φροντιστήρια, Κέντρα Δια βίου Μάθησης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών παραμένουν σε εξ αποστάσεως διαδικασία.

Για φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο ακίνητο θα μπορούν να μετακινούνται μέσα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, είπε η κ. Κεραμέως. 

Show Buttons
Hide Buttons