Ανοίγουν δύο ακόμα ΤΟΜΥ στα Γιάννενα

Ανοίγουν δύο ακόμα ΤΟΜΥ στα Γιάννενα

Ορκίστηκαν την Τρίτη και πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη Παρασκευή, το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό που προορίζεται να στελεχώσει τις δύο επόμενες Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των Ιωαννίνων.

Θυμίζουμε εδώ πως με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ουσιαστικά λειτουργία μόνο η πρώτη ΤΟΜΥ των Ιωαννίνων στο δρόμο δίπλα από το 2ο Λύκειο, ενώ και το προσωπικό της 2ης ΤΟΜΥ συστεγάζεται προς το παρόν στον ίδιο χώρο, έως ότου προετοιμαστεί και παραδοθεί το κτίριο του πρώην ΚΕΠ Ιωαννίνων, στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, ιδιοκτησίας του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες του ιδρυόμενου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αν και «δικό» της κτίριο, η 6η ΥΠΕ καθυστέρησε σημαντικά να το διευθετήσει ώστε να το κάνει λειτουργικό, παρά τις παλιότερες δεσμεύσεις του Διοικητή της ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλου, ότι μέχρι το Πάσχα θα βρίσκονταν σε λειτουργία οι 5 από τις 6 σχεδιαζόμενες για τα Γιάννενα ΤΟΜΥ…

Με την ορκωμοσία του προσωπικού, για τις άλλες δύο ΤΟΜΥ, αναμένεται να λειτουργήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, συστεγαζόμενες οι 3η και 4η ΤΟΜΥ, σε κτίριο επί της οδού Ιωαννίνων, στην Ανατολή, εκεί όπου στο παρελθόν λειτουργούσε το πρώην ΙΚΑ. Η 4η ΤΟΜΥ προορίζεται για τον Κουραμπά, αλλά είναι άγνωστο πότε θα επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε να αρχίσει να λειτουργεί και ουσιαστικά εκτός από τυπικά, και η 4η ΤΟΜΥ.

Άγνωστο είναι τέλος, πότε θα είναι έτοιμο και το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην παλιά Ριζάρειο, ώστε να λειτουργήσει εκεί η 5η ΤΟΜΥ. Για τον αστικό ιστό των Ιωαννίνων έχει σχεδιαστεί και μια 6η Τοπική Ομάδα Υγείας, στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στις αιτήσεις ιατρών για την στελέχωση του συστήματος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στις μονάδες που ανοίγουν δεν θα υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες ιατρικές ειδικότητες ή οι γιατροί που προβλέπονται ανά ειδικότητα.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου, θα γίνουν τα εγκαίνια των Τοπικών Ομάδων Υγείας των Ιωαννίνων.

 

 

Show Buttons
Hide Buttons