Ανοίγουν τα καταστήματα, εργοδότες και εργαζόμενοι σε κρίση…

Ανοίγουν τα καταστήματα, εργοδότες και εργαζόμενοι σε κρίση…

Αγωνία για την αντίδραση του κόσμου με το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αισθάνονται οι επαγγελματίες του επισιτισμού και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Την αγωνία αυτή εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστος Τάτσης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση αλλά και στη σημερινή γνωστοποίηση των λεπτομερειών της τροπολογίας για την αύξηση των διαθέσιμων για τραπεζοκαθίσματα χώρων.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, ο κ. Τάτσης τόνισε πως ανέμενε ο κλάδος μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 11% και για το σύνολο του κλάδου. Η κυβέρνηση ανακοίνωση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% και μόνο για τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά. Επιπρόσθετα, τα μέτρα θα ισχύσουν ως τον Οκτώβριο και δε θα είναι μόνιμα. «Μετά τι;» αναρωτήθηκε ο κ. Τάτσης. Καλό είναι από την άλλη το μέτρο της διατήρησης μείωσης του ενοικίου, ενώ τέλος η μείωση της προκαταβολής του φόρου δεν είναι νέο μέτρο αλλά προβλέπεται ήδη για όσες επιχειρήσεις έχουν αισθητή μείωση του τζίρου τους, και αυτό θα συμβεί τώρα για όλες τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για δύο μήνες.   

Σε ό,τι αφορά τους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρόκειται από σήμερα να πιάσουν δουλειά οι επιτροπές του Δήμου για να κάνουν αυτοψίες στους χώρους και να εξετάσουν τις αιτήσεις των καταστημάτων.

Οι επαγγελματίες πάντως είναι προβληματισμός, σύμφωνα με τον πρόεδρο, και δεν ξέρουν την αντίδραση του κόσμου όταν ανοίξουν τα μαγαζιά, οι δε εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση γιατί δεν ξέρουν αν σε λίγες μέρες θα απασχολούνται με μερική ή πλήρη απασχόληση.

Η κρίση αυτή σύμφωνα με τον κ. Τάτση έρχεται να προστεθεί στην υγειονομική κρίση που με το κόψιμο του καπνίσματος προκλήθηκε στις επιχειρήσεις τους προηγούμενους μήνες. 

Show Buttons
Hide Buttons