Αντίστροφη μέτρηση για το Zagori Mountain Running

Αντίστροφη μέτρηση για το Zagori Mountain Running

Με μια σημαντική αύξηση συμμετοχών ήδη κατά 7% από τις προηγούμενες χρονιές, η 8η συνεχόμενη διοργάνωση του μεγαλύτερου ορεινού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα, το Zagori Mountain Running, είναι έτοιμη να υποδεχτεί πάνω από 2.300 σημαντικούς Έλληνες και ξένους αθλητές, μέσα στο πανέμορφο τοπίο του Ζαγορίου, καθώς και να γιορτάσει την φετινή χρονιά της διοργάνωσης με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεις έμπρακτης προσφοράς για το περιβάλλον και την κοινωνία με χιλιάδες ακόμα επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Το Zagori Mountain Running έχει πλέον εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της φύσης και της παρέας! Εκτός από τους αθλητές υψηλών επιδόσεων οι οποίοι τρέχουν σε ένα μοναδικό ορεινό τερέν, βάζοντας ο καθένας τους προσωπικούς του στόχους, ο αγώνας αυτός απευθύνεται και σε έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που τρέχουν για να διασκεδάσουν και να θαυμάσουν κάθε σημείο της διαδρομής, διατηρώντας πάντα έναν ευαίσθητο περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Στις 20 με 22 Ιουλίου ο μοναδικός τόπος του Ζαγορίου θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους αθλητές, έτοιμος να τους χαρίσει μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις καθιερωμένες διαδρομές των μοναδικών αγώνων του ZagoriMountainRunning, TeRa 80 km, Marathon+ 44 km, HalfMarathon 21 km και EntryRace 10 km, ξεχωρίζει και ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια με ως έπαθλο τα χαμόγελα και την χαρούμενη διάθεση!

 

Σημαντικές συμμετοχές ξένων αθλητών

Ο αριθμός των αθλητών που θα λάβουν μέρος στην 8η διοργάνωση του ZagoriMountainRunning ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Μεταξύ άλλων στην εκκίνηση θα βρίσκονται πολλοί διακεκριμένοι και παγκοσμίου φήμης αθλητές, οι οποίοι αναγνωρίζουν την μοναδικότητα της ομορφιάς της άγριας φύσης του Ζαγορίου και με την συμμετοχή τους επικυρώνουν την αναγνωσιμότητά και σημαντικότητα του ορεινού αυτού αγώνα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά  αναφέρουμε τον Γάλλο GregoryVollet  που θα αγωνιστεί στον Marathon +44km, τον Ισπανό MarioOlmedoSanchaπου θα αγωνιστεί στον TeRA 80km έχοντας ήδη σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό του, όπως η κατάκτηση της 3ης θέσης  στο πρωτάθλημα Ισπανίας και στο ΑbutresTrail World Championship στην Πορτογαλία, τον ΚαταλανόJesedHernandezGispertπου θα αγωνιστεί  για δεύτερη χρονιά στον TeRA 80km και τέλος, τον Ισπανό αθλητή και παρουσιαστή αγώνων ορεινού τρεξίματος JoseAntonioDePablo  γνωστό ως Depa, που θα αγωνιστεί στον Marathon +44km.

Το ZagoriMountainRunning είναι η διοργάνωση που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της ορεινής δρομικής κοινότητας της Ελλάδος, με σπουδαίους αθλητές να συμμετέχουν κάθε χρόνο τόσο στον TeRA 80kmόσο και στον Marathon+44km. Στην εκκίνηση θα δούμε τον περυσινό νικητή και κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής TeRA 80km, Δημήτρη Θεοδωρακάκο, τον Δημήτρη Σελέτη και τον Βαγγέλη Νούλα, οι οποίοι μετά από τις επιτυχίες στους στον Marathon+44km  την προηγούμενη χρονιά, φέτος θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα μονοπάτια του απαιτητικού αγώνα 80km.Στον ίδιο αγώνα θα τρέξουν ακόμη,ο Κοσμάς Πλακετάς, ο SlawomirMatras, ο Γιάννης Κουρκουρίκης, ο Φάνης Αρκουμάνης και o Κων/νος Γιαννόπουλος . Ο TeRAείναι ένας αγώνας πρόκληση και για τις γυναίκες αθλήτριες.Στην εκκίνηση λοιπόν θα βρίσκονται μεταξύ άλλων, η KaterinaCekoska, η Βασιλική Φαλάρααλλά και η πολλά υποσχόμενη Ανδριάνα Βασιλάτου!

Πολύ δυνατός θα είναι και ο Marathon+ 44kmστον οποίο θα τρέξουν μεταξύ άλλων: ο Αλέξανδρος Φωτιάδης, ο Σταύρος Μπαλιώτης, ο Στέλιος Πετρούτσος, αλλά και ο ταχύτατα ανερχόμενος στην κατηγορία εφήβων, Απόστολος Τζουμάκας.

 

Καινοτομίες στην Αθλητική Υποστήριξη

To 8o Zagori Mountain Running, επιστρέφει ανανεωμένο με την οργανωτική επιτροπή να φροντίζει κάθε λεπτομέρεια, ώστε όλοι οι αθλητές να χαρούν κάθε στιγμή του αγώνα τους! Για πρώτη χρονιά οι συμμετέχοντες στον TeRA 80km και Marathon+44km θα έχουν extra βοήθεια για να διαχειριστούν καλύτερα τις δυνάμεις τους σε κάθε κομμάτι της διαδρομής. Στο πακέτο συμμετοχής που θα παραλάβουν θα υπάρχει κι ένα προσωρινό τατουάζ με τον χάρτη του αγώνα και χρήσιμες πληροφορίες όπως: χιλιομετρικές αποστάσεις, υψομετρική, πρώτες βοήθειες, σταθμούς υδροδοσίας/ τροφοδοσίας και χρονικά σημεία αποκλεισμού.

Το πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που θα συνοδεύουν τους αγώνες της διοργάνωσης θα ολοκληρώσουν την απόλυτη ορεινή αθλητική εμπειρία του ZagoriMountainRunning, διασκεδάζοντας και ψυχαγωγώντας τους αθλητές, τους εθελοντές, τους διοργανωτές και τους λοιπούς συμμετέχοντες. Μια μοναδική πίστα αναρρίχησης, το  “ZAGORICLIMBINGACADEMY” by “THENORTHFACE” θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Τσεπέλοβου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου, για να συστήσει σε παιδιά και ενήλικες το πολύ όμορφο άθλημα της αναρρίχησης. Με σύνθημα «RespecttheMountain»η διοργάνωση σε συνεργασία με τον Μεγάλο Χορηγό, το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ,προγραμματίζουνδράσεις ευαισθητοποίησης κατά το διήμερο των αγώνων στις περιοχές Τσεπέλοβο καιΚήποι. Πιο συγκεκριμένα,πρόκειται να μεταφερθεί και φέτος από την Αθήνα το«Φωτοβολταϊκό Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο, καθώς  η αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τον ήλιο. Στόχος της δράσης αυτής είναι, η επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος καιη απουσία οποιουδήποτε ίχνους πλαστικού.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ μάλιστα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, προσφέρει δώρα μέσω κλήρωσης στους συμμετέχοντες που θα ανακυκλώσουν υλικά όπως πλαστικές, μεταλλικές ή χάρτινες συσκευασίες στο Περίπτερο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που θα βρίσκεται στο χώρο.Την συγκεκριμένη δράση θα συνοδεύσει Κλήρωση με Δώρα για τα παιδιά, τόσο στο Τσεπέλοβο όσο και στους Κήπους.

Show Buttons
Hide Buttons