Αντί του βιολογικού, καταλήγουν στον Καλαμά, ατόφια αστικά λύματα!

Αντί του βιολογικού, καταλήγουν στον Καλαμά, ατόφια αστικά λύματα!

Λύματα που οδηγούνται ατόφια μέσω αρδευτικού αύλακα όχι στο εργοστάσιο επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού της Κρύας, αλλά στον Καλαμά…

Με αυτή την εικόνα βρίσκονται αντιμέτωποι της τελευταίες μέρες κάτοικοι της περιοχής που κατήγγειλαν το πρωί της Τρίτης, το γεγονός στη δημοτική αρχή Ζίτσας και ο Μιχάλης Πλάκος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κάποιο πρόβλημα υπερφόρτωσης ή κακής λειτουργίας των αγωγών που οδηγούν τα λύματά τους στο βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ, είχε ως αποτέλεσμα τα λύματα να μη φτάνουν στον προορισμό τους αλλά να εκτρέπονται μέσω αρδευτικού αύλακα στην τάφρο της Λαψίστας.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας σήκωσε τα χέρια του ψηλά αδυνατώντας να συνεννοηθεί όπως είπε με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου λόγω των προσφυγών του τελευταίου στη Δικαιοσύνη για την άρνηση της δημοτικής αρχής Ζίτσας να συμμορφωθεί στην προγραμματική σύμβαση για τις συνδέσεις των σπιτιών της Ελεούσας με το αποχετευτικό – το θέμα αυτό ωστόσο είναι εντελώς διαφορετικό και δεν μπορεί στο πλαίσιο μιας άλλης διαφοράς, να χάνεται το δάσος που είναι η προβληματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργώ με διάλογο αλλά με τη συγκεκριμένη διοίκηση έχει περάσει πολύς καιρός που ό,τι λέμε το λέμε με εξώδικα και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Είναι μια κατάσταση που έχει φτάσει στα άκρα και έπρεπε να τελειώσει χθες, να παρέμβουν άπαντες. Είναι ευτύχημα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η αρδευτική περίοδος και δε μπορεί να ποτίζεται ο κάμπος με αυτό το νερό«. 

 

Show Buttons
Hide Buttons