Αντεπίθεση Ελισάφ για δηλώσεις Τσουμάνη: «Φέουδο» η κοινωνική πολιτική, ξένοι μεταξύ τους οι συναρμόδιοι

Αντεπίθεση Ελισάφ για δηλώσεις Τσουμάνη: «Φέουδο» η κοινωνική πολιτική, ξένοι μεταξύ τους οι συναρμόδιοι

Σε «πανικό» αποδίδει η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, απέναντί της.

Παίρνοντας ως παράδειγμα την επιθετική απάντηση του Φ. Τσουμάνη στις ανακοινώσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την κοινωνική πολιτική, η τελευταία κρίνει ότι η δημοτική αρχή, «σε κατάσταση μόνιμου πανικού το τελευταίο διάστημα, αναζητά αφορμές για να επιτεθεί στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή»».

Η εξήγηση που δίνει η παράταξη Ελισάφ στην στάση της δημοτικής αρχής είναι «το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργείται στην κοινωνία και θα εκφραστεί την Κυριακή των εκλογών».

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατέθεσε με συνέπεια τις προτάσεις της για την Κοινωνική Πολιτική όπως έκανε για άλλους τομείς και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να καταθέτει τις προτάσεις της. «Το κάνει γραπτώς και με υπευθυνότητα γιατί τα γραπτά μένουν» σημειώνεται.

Αναφορικά με τις απαντήσεις Τσουμάνη, η παράταξη Ελισάφ θεωρεί ότι η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ επιχειρεί να διασπείρει τον πανικό με μισές αλήθειες, χειρότερες από τα ψεύδη. «Δυστυχώς και τα δικά της γραπτά μένουν» λέει.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» έχει θέσει σε διαβούλευση τις προτάσεις της. Πιστεύει ότι οι ανάγκες της κοινωνίας αλλάζουν και υποχρέωση του δήμου και της δημοτικής αρχής είναι να τις αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές. «Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι όλα μένουν ίδια, στάσιμα και δεν χρειάζεται καμία αναπροσαρμογή σχεδίων και δομών. Μοναχική η πορεία τους» σημειώνεται.

Στο σημείο δε αυτό, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» διατυπώνει και τη διαπίστωση ότι μεταξύ της Αντιδημαρχίας για τα κοινωνικά θέματα (Π. Κολόκας), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας (προϊστάμενη η Ρ. Ζηκίδου) και του ΟΚΠΑΠΑ (Φ. Τσουμάνης) δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. «Όλοι ξένοι στο ίδιο σπίτι», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» συντονιζόμενη με την πραγματικότητα, όπως διατείνεται, διατυπώνει τις εξής προθέσεις – δεσμεύσεις:

  • Θεωρεί απαραίτητη την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και καταγεγραμμένες ανάγκες.
  • Θεωρεί απαραίτητη την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων που έχει μείνει στο 2014.
  • Δεν απειλεί την εργασιακή σχέση κανενός, αντιθέτως μίλησε για αξιοποίηση του προσωπικού.
  • Επιμένει ότι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή την πιλοτική λειτουργία τμημάτων βρεφών άνω των τριών μηνών θέλοντας να στηρίξει έμπρακτα την εργαζόμενη μητέρα.
  • Έχει συγκεκριμένη πρόταση για την λειτουργία των ΚΑΠΗ με σκοπό την παρέμβαση στα πραγματικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μια πετυχημένη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αφουγκράζεται και να προτεραιοποιεί τις ανάγκες των πολιτών της. Για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία δομών υποστήριξης και προστασίας και όχι τα σχέδια επί χάρτου και οι μακέτες. Ο Μωυσής Ελισάφ ως επιστήμονας και γιατρός αλλά και ως ενεργός πολίτης αποδεικνύει καθημερινά την κοινωνική του ευαισθησία. Ο μόνος ίσως που την αμφισβητεί, είναι ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης. Δεν κατάφερε να βρει καλύτερο επιχείρημα για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί φέουδο του. Ας προσπαθήσει ξανά με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Show Buttons
Hide Buttons