Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την τροπολογία των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών

Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την τροπολογία των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο συνδικαλιστικών οργάνων συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού και της ζήτησαν να παρέμβει στην κατεύθυνση να μην ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, η τροπολογία με το προτεινόμενο από την κυβέρνηση σύστημα διορισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά να ληφθούν υπόψη οι σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνουν οι δύο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΝΙ Στέφανος Σίντος, οι εκπαιδευτικοί ζητούν σήμερα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία με κατοχύρωση του βασικού πτυχίου και όχι του προτεινόμενου από την τροπολογία προσοντολογίου.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια στις εσχατιές της χώρας, για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο και δε μπορεί η κυβέρνηση να τους απαξιώνει με μιας…» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σίντος.

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διαφωνούν και με το πλαφόν που θέτει η κυβέρνηση στην προϋπηρεσία, βάζοντας «ταβάνι» με ανώτατο αριθμό μορίων για διάστημα μέχρι τους 120 μήνες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι επίσης αντίθετες στα αυξημένα μόρια που προβλέπονται για τα ακαδημαϊκά προσόντα όπως είναι τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, καθώς όπως τόνισε ο κ. Σίντος, αυτά ήδη μετρούν στα μισθολογικά κλιμάκια.

Show Buttons
Hide Buttons