Αντιπολίτευση Δήμου Κόνιτσας: «Ο στρουθοκαμηλισμός οδηγεί σε αδιέξοδο»

Αντιπολίτευση Δήμου Κόνιτσας: «Ο στρουθοκαμηλισμός οδηγεί σε αδιέξοδο»

Την αυτονόητη καταδίκη στα φασιστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι σε τοίχους στο Γενικό Λύκειο Κόνιτσας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ».

Η Δημοτική Ομάδα της παράταξης συγκεκριμένα τονίζει πως για την πράξη των «γνωστών – αγνώστων» νοσταλγών του νεοναζιστικού, φασιστικού μορφώματος που εξέφρασαν με λέξεις τη ρητορική μίσους που τους διακατέχει γράφοντας συνθήματα σε χώρους του Λυκείου, «Η καταδίκη για το θλιβερό γεγονός είναι το λιγότερο που πρέπει να εκφράσει η τοπική κοινωνία, η κοινωνία της Κόνιτσας, που δυστυχώς μέρος της υποθάλπει και υποκινεί ακροδεξιές συμπεριφορές που προσβάλλουν τη δημοκρατία, την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Αυτά για τα οποία οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου στάθηκαν μπροστά στα τανκς της χούντας».

«Η ανοχή δεν είναι στάση ενεργών, σκεπτόμενων πολιτών και ο στρουθοκαμηλισμός μας οδηγεί σε αδιέξοδο… Ας ενεργοποιηθούμε επιτέλους ως κοινωνία, ως οικογένεια ως εκπαιδευτικό σύστημα και ας απομονώσουμε μια και καλή τους νοσταλγούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία… Δημοκρατία!!!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons