Απάντηση για την… ψυχική υγεία του «Χατζηκώστα» και του ΠΓΝΙ

Απάντηση για την… ψυχική υγεία του «Χατζηκώστα» και του ΠΓΝΙ

Η εγκατάσταση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο ΠΓΝΙ αντί του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» όπου εδώ και χρόνια φιλοξενούνται οι δομές του, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με οραματικές προοπτικές για την εγκαθίδρυση ενός πρότυπου δικτύου παροχής ψυχιατρικών υπηρεσιών στον Ψυχιατρικό Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων τονίζει σε ανοιχτή επιστολή του ο Θωμάς Υφαντής, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής και του Ψυχιατρικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση του κ. Υφαντή έρχεται ως απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων του «Χατζηκώστα» (εδώ) που δε θέλουν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας να αλλάξει «στέγη». 

Η μακροσκελής ανακοίνωση του κ. Υφαντή – ολόκληρη κατεβάστε την εδώ – μιλάει για δύο διαστάσεις: μια Νομική και μία Ουσιαστική-Ηθική, καθώς «δεν αρκεί κάτι να είναι μόνον νόμιμο, αλλά οφείλει να είναι και ηθικό», όπως λέει. Σημειώνει σε άλλο σημείο της ανοιχτής επιστολής του ο κ. Υφαντής πως είναι άλλο θέμα το λειτουργικό και άλλο η εγκατάσταση που φιλοξενεί τις υποδομές καθώς το Κέντρο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί από ιδρύσεώς του αποκλειστικά με προσωπικό του ΓΝΙ Χατζηκώστα. «Παρ’ ότι νομικά είμαι υπεύθυνος για την λειτουργία του, δεν γνωρίζω λεπτομερώς τον τρόπο λειτουργίας του ούτε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη» σημειώνει.  

Show Buttons
Hide Buttons