Απέχουν από τις εκλογές για την ΕΝΠΕ οι Ορίζοντες Ηπείρου

Απέχουν από τις εκλογές για την ΕΝΠΕ οι Ορίζοντες Ηπείρου

Οι Ορίζοντες Ηπείρου ανακοινώνουν σήμερα πως αποφάσισαν να απέχουν από την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της «Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».

Οι λόγοι της απόφασης αυτής είναι όπως εξηγεί ανακοίνωση με δήλωση του επικεφαλής της παράταξης, δυο: «ο πρώτος λόγος είναι ότι διαφωνούμε με το νόμο περί εκπροσώπησης καθώς εκτιμάμε ότι de jure θα έπρεπε να δικαιούμαστε εκπροσώπηση. Εκτιμούμε ότι ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός. Και δεύτερον από τη στιγμή που δεν δικαιούμαστε την εκπροσώπηση de jure πρέπει να μπούμε σε ένα «αλισβερίσι» με τις άλλες παρατάξεις».

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση πως ναυάγησε και η προσπάθεια σύμπηξης μετώπου με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Με δεδομένο ότι οι περισσότερες δεν έδειξαν την απαραίτητη ωριμότητα για τη διαφύλαξη του Δημοκρατικού μας δικαιώματος, του να ακούγονται δηλαδή οι πολιτικές μας προτάσεις, διασφαλίζοντας έτσι την πάγια ένταξή τους στην ημερήσια διάταξη της κάθε συνεδρίασης, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Ιδίως που να αφορά «καρέκλες». Για τις «καρέκλες» δεν συνομιλούμε με κανέναν, εμείς ασχολούμαστε με την ουσία» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η παράταξη Ριζόπουλου δεν θα στηρίξει και καμία άλλη υποψηφιότητα.

Show Buttons
Hide Buttons