Απεργία για να μην περάσει ο αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση

Απεργία για να μην περάσει ο αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου απευθύνει η παράταξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων «Ταξική Ενότητα» προκειμένου όπως αναφέρεται να μην περάσει ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση.

«Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στη δίωξη των αγώνων και του ταξικού συνδικαλισμού. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και την απεργία» τονίζει η ανακοίνωση με την πρόταση προς το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να πάρει απόφαση για συγκέντρωση- διαδήλωση την Πέμπτη 26/11/20, στις 10.30 π.μ. στο Ε.Κ.Ι.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλουν να μας βάλουν στο γύψο! Δεν πρέπει να του κάνουμε τη χάρη! Όχι μόνο γιατί το οκτάωρο και η συνδικαλιστική δράση δεν πρέπει να στηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα του νέου νόμου Βρούτση. Αλλά και γιατί έχει έλθει η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πιάνοντας το νήμα, λοιπόν, από τη μάχη που δόθηκε την ημέρα του Πολυτεχνείου, που ήταν μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα, ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι απέναντι στον φόβο της πανδημίας, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταστολής, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα φιμώσει την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, αλλά θα βρει μπροστά της τον δίκαιο αγώνα για ζωή και υπεράσπιση των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της. Η εργατική τάξη θα σταθεί όρθια για να συνεχίσει να κρατάει όρθια την κοινωνία».

Show Buttons
Hide Buttons