Απεργούν… 24ωρα και επαναλαμβανόμενα και τα ταξί των Ιωαννίνων

Απεργούν… 24ωρα και επαναλαμβανόμενα και τα ταξί των Ιωαννίνων

Στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξε ξεκινώντας από σήμερα, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), μετέχει το Σωματείο Ιδιοκτητών και Οδηγών Ταξί του Νομού Ιωαννίνων και τα… πράσινα αυτοκίνητα αποσύρθηκαν από τους δρόμους της πόλης την Τετάρτη.

Οι ταξιτζήδες αντιδρούν στην αιφνιδιαστική τροπολογία – απαίτηση της τρόικας προφανώς, στην οποία δεν αντέδρασε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, για «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό» – διαβάστε εδώ σχετικά.

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση», συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

Για «παρεμβάσεις εγχώριων και ξένων νταβατζήδων» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Μιχάλης Ψίνας που μάλιστα ομολόγησε πως ήταν και παρότρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει ο κλάδος σε κινητοποιήσεις, για να πιεστούν οι δανειστές!

Ο κ. Ψίνας αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης με τις οποίες κλείδωνε το μεταφορικό έργο σε σχέση με εταιρείες όπως η Uber, η Taxibeat κτλ.

«Εμείς θα πιέσουμε με σκληρό τρόπο για να μην περάσει η τροπολογία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Ψίνας.

Show Buttons
Hide Buttons