«Απολογισμός» Μπέγκα, στο – ίσως – τελευταίο δημοτικό συμβούλιο…

«Απολογισμός» Μπέγκα, στο – ίσως – τελευταίο δημοτικό συμβούλιο…

Ημέρα απολογισμού με μια σχετική συγκίνηση να προδίδεται από τον τόνο της φωνής του απερχόμενου Δημάρχου, ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης, με πολλές απουσίες, όπως ήταν λογικό και χωρίς να είναι σίγουρο αν αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του σώματος, με την παρούσα σύνθεση.

Απολογισμού προσωπικού… του απερχόμενου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», ο οποίος αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης του Δήμου Ιωαννιτών τα τελευταία πέντε ολόκληρα χρόνια, τόνισε πως η δημοτική αρχή διοίκησε «με δημοκρατία, διαύγεια και διαφάνεια, με διάθεση συνεργασίας και συνεννόηση και τέλος με την ανάγκη για δημιουργία».

«Υποσχεθήκαμε ότι μέχρι 31 Αυγούστου θα είμαστε παρόντες και εγώ και συνεργάτες προσφέροντας στον τόπο μας, αυτά που έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρουμε» σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα έργα που παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης τις τελευταίες μέρες, όπως η προκήρυξη των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τον οδοφωτισμό με LED, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση επισκευών και αναβάθμισης σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών. Ανακοίνωσε από την άλλη, πως τη Δευτέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του πάρκου των πρώην στρατιωτικών φυλακών Ιωαννίνων, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο πέρασε εκτός ημερησίας, η πρόταση για επέκταση του Κυνοκομείου και σε πολύ λίγες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για την οδό Εφύρας που μαζί με τον κόμβο Εφύρας, είναι μια συνολική αναβάθμιση μιας γενικότερα υποβαθμισμένης περιοχής που είχε προβλήματα ασφάλειας και επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα.

Με χρηματοδότηση του «ΦιλοΔημου», δανεισμό ακριβέστερα, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύψους περίπου 300.000 συν ΦΠΑ, πρόκειται να διπλασιαστεί η δυναμικότητα του κυνοκομείου και να ανακουφιστεί κάπως, η κατάσταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, χωρίς ωστόσο να λύνεται το πρόβλημα, όπως τονίστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κατηρτσίδη.

«Μέχρι την τελευταία μέρα θα είμαστε εδώ για να δίνουμε τη μάχη των διακηρύξεων, των συμβασιοποιήσεων και της εξυπηρέτησης του πολίτη» κατέληξε ο κ. Μπέγκας ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της αντιπολίτευσης, για τα πέντε χρόνια. «Οι προθέσεις μας για συνεργασία φάνηκαν, συνεργαστήκαμε με όλες τις παρατάξεις, ελπίζω αυτή η διάθεση να συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο, αποφύγαμε τις αντιπαραθέσεις χαμηλού επιπέδου σε αυτά τα πέντε χρόνια» πρόσθεσε ο Δήμαρχος και κατέληξε: «θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και από την επόμενη μέρα, έχοντας ωριμάσει, δημοπρατήσει συμβασιοποιήσει έργα, έχοντας δηλαδή σε εξέλιξη ένα σημαντικό αριθμό έργων και θα είμαστε στη θέση μας της αντιπολίτευσης δημιουργικοί…».

 

Η αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας επεσήμανε πως ολοκληρώνεται η μακροβιότερη θητεία δημοτικής αρχής, και έθεσε χωρίς να πάρει απαντήσεις το πρόβλημα με τα μη κομμένα χόρτα.

Ο Λάζαρος Νάτσης επιφυλάχθηκε στην επόμενη, αν υπάρξει, τελευταία συνεδρίαση, να τοποθετηθεί απολογιστικά, ενώ ο Άρης Μπαρτζώκας υπογράμμισε πως υπήρξαν υψηλού επιπέδου συζητήσεις στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Τόνισε δεν την ανάγκη, για την επόμενη δημοτική περίοδο, ότι «πρέπει να αναζητήσουμε τα στοιχεία του Κλεισθένη που θα κάνουν την πόλη να λειτουργήσει όπως θέλουν οι δημότες. Χωρίς παρωπίδες παραταξιακές να εφαρμόσουμε το νέο νόμο»…

Ο Δημήτρης Τασιούλας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε πως η δημοτική αρχή βρέθηκε στα χνάρια της προηγούμενης, δίπλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και απέναντι στα εργατικά λαϊκά προβλήματα.

Show Buttons
Hide Buttons