Απολογισμός της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Μια δύσκολη χρονιά…

Απολογισμός της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Μια δύσκολη χρονιά…

O Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός του έτους 2019 έγινε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Η υπό το Δημήτρη Δημητρίου διοίκηση ανέλαβε στις 29/3/2019, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μήτση και η εποχή εκείνη συνέπεσε με τις πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες: Τοπική Αυτοδιοίκηση, ευρωεκλογές και ακολούθως πρόωρες εθνικές εκλογές.

Όλο το διάστημα μέχρι σήμερα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, δεν ήταν μια ομαλή περίοδος, πολύ δε περισσότερο το τελευταίο εξάμηνο λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου η υπ’ αυτόν διοίκηση κατάφερε να κάνει αισθητή τη νέα φιλοσοφία στη λειτουργία και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, να δώσει το στίγμα της και να παρέμβει ουσιαστικά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής, με συνεργασίες, ημερίδες και κινήσεις εξωστρέφειας. «Είναι πλέον μια άλλη οντότητα, βάλαμε το Επιμελητήριο μπροστά, το κάναμε γνωστό, μια πολυμηχανή που εργάζεται και δίνει λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων, που είναι εδώ για όλους, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης και έτσι σταμάτησε η κριτική που γίνονταν με την ερώτηση «γιατί σας πληρώνουμε»…» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο κομμάτι της έρευνας και της μελέτης, ο κ. Δημητρίου ανέφερε δύο μελέτες που εκπονήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η μία για τη συμπεριφορά και δραστηριότητα των ξεχωριστών μονάδων της τοπικής οικονομίας που δεν παρουσιάστηκε το Μάρτιο όπως ήταν προγραμματισμένο και μια δεύτερη μελέτη για το οικονομικό αποτύπωμα του αγώνα Lake Run, η οποία παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Τέλος, ο κ. Δημητρίου κατέληξε τονίζοντας πως η διοίκηση θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει εφόσον πολλά σχέδια ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού, ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που θέτει ένα άλλο ουσιαστικά επιχειρηματικό περιβάλλον και τα διαφορετικά επιχειρηματικά δεδομένα που δημιουργεί η κρίση. Ανέφερε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο open mall του Δήμου Ιωαννιτών, το στόχο για τη διοργάνωση προγράμματος ανακύκλωσης, και το νέο σπίτι του Επιμελητηρίου για το οποίο ανέφερε πως έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και πως σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα ενημέρωσης και υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου, με την οποία πρόκειται να τρέξει το πρότζεκτ της ανέγερσης νέου επιμελητηριακού μεγάρου.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Μάκης Χρυσοστόμου παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της χρήσης του 2019, που έχει θετικό πρόσημο για την επιχειρηματικότητα και πλεόνασμα 208.000 ευρώ. 

 

Show Buttons
Hide Buttons