Αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, διαμαρτυρόμενη…

Αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, διαμαρτυρόμενη…

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, για πεπραγμένα της σε σχέση με την πανδημία και τις πρόσφατες κακοκαιρίες αλλά και στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της οποίας αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Οι υβριστικές συμπεριφορές, η αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας περιφερειακής αρχής που δυσκολεύεται να «ανεχτεί» οποιαδήποτε φωνή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκει καταφύγιο πίσω από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνει οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο εξέχοντα ρόλο παίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο οποίος δεν ακούει και δεν βλέπει καμία προσβλητική έκφραση του Περιφερειάρχη, δεν προστατεύει ούτε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που θα μπορούσε να έχει ένα πολιτικό όργανο» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του ΚΚΕ.

Τα περιστατικά που προκάλεσαν την αποχώρηση… Ο Περιφερειάρχης «ξέχασε» το γεγονός ότι 10 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της βροχής… Ο ίδιος παινεύονταν για το τεχνικό του Πρόγραμμα, και το γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε την περιοχή μας όσο άλλες περιοχές εμφανίστηκε σαν επιτυχία της πολιτικής προστασίας… Η περιφερειακή αρχή αντιμετώπισε με ειρωνείες την τοποθέτηση και την καταψήφιση της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος από την «Λαϊκή Συσπείρωση»…

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έκλεισε το μικρόφωνο του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Κωτσαντή όταν έκρινε ότι είναι «εκτός θέματος» στην τοποθέτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Νωρίτερα άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος διατείνονταν ότι το ΚΚΕ δεν δικαιούται να ζητά τη λήψη μέτρων για την πανδημία γιατί κάνει συγκεντρώσεις. «Αφού έχει όλες τις ιχνηλατήσεις η Περιφέρεια Ηπείρου καλό θα ήταν να μας πει και πόσοι διαδηλωτές κόλλησαν από τη συμμετοχή τους σε πορείες ή διαμαρτυρίες…» σημειώνει η ανακοίνωση.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Αρχή ζήτησε εξ ονόματος του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ένα μήνα προθεσμία για να γίνει η συνεδρίαση του θέματος των Σταθμών Μεταφόρτωσης ώστε να παραδοθούν τα έγγραφα που «αδυνατεί» να συγκεντρώσει και τα οποία έχει ζητήσει από τις 14 Ιανουαρίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Show Buttons
Hide Buttons