Από Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων… Επιτροπή πανηγυριών

Από Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων… Επιτροπή πανηγυριών

Το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιφερειακός Σύμβουλος των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Ευστάθιος Νάνος, με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της παράταξής του, ζήτησε και ουσιαστικά ανάγκασε την πρόεδρο της Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχη κ. Νάκου να συναινέσει στον προγραμματισμό της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και μια ενημέρωση από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη προς την Επιτροπή, για τις ενέργειες της Περιφέρειας σε σχέση με την πανδημία, τη λειτουργία των σχολείων στο συγκεκριμένο βαθμό που εμπλέκεται σε αυτό η Περιφέρεια και το προσφυγικό.

Ο κ. Νάνος καυτηρίασε την Περιφερειακή Αρχή όσο και προσωπικά την πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων πως έχουν μετατρέψει την Επιτροπή από Κοινωνικών Υποθέσεων σε… Επιτροπή Κοινωνικών Υποχρεώσεων… Η συγκεκριμένη επιτροπή επικεντρώνεται μόνο στην επιδότηση διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων, πανηγυριών κα.

Η παράταξη Ριζόπουλου επισημαίνει την πρόταση του κ. Γ. Πρέντζα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και τη συναινετική διάθεση του εκλεγμένου της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, γιατρού κ. Ματσίρα από την Πρέβεζα ο οποίος συμφώνησε απόλυτα πως είναι αναγκαίο στην επιτροπή να συζητηθούν τα ουσιαστικά θέματα της επικαιρότητας όπως είναι οι επιπτώσεις της μετανάστευσης, η κρίση του κορωνοϊού, η έναρξη τους σχολικού έτους κ.α.

«Ως παράταξή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς τη συμπλήρωση δύο μηνών από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεπερνώντας πια το μάξιμουμ περιθώριο που δίνει ο νόμος για τη χρονική απόσταση μεταξύ δύο συνεδριάσεων του υποτίθεται ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας, η Ήπειρος βρίσκεται σήμερα στον αέρα διοικούμενη από την Οικονομική Επιτροπή και μόνο, χωρίς καμία «πυξίδα» πολιτικής. Ελπίζουμε η παρέμβαση του κ. Νάνου σήμερα να θέσει σε σωστές βάσεις την λειτουργία της επιτροπής. Τέλος, ευελπιστούμε η κ. Νάκου να αντιληφθεί ότι στη νέα τάξη πραγμάτων χρειάζονται άλλα μυαλά και όχι αυτά της Περιφερειακής Αρχής στην οποία υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons