Από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» οι 13 από τους 15 εκπροσώπους στην ΕΝΠΕ

Από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» οι 13 από τους 15 εκπροσώπους στην ΕΝΠΕ

Αναστασία Σίμου Τάσιου, Αλκιβιάδης Λάμπρου, Γιώργος Ζάψας και Γιώργος Πρέντζας εκλέχτηκαν από το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι που βγήκαν μέσα από εκλογική διαδικασία σύμφωνα με το νόμο, στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, προστίθενται στον Περιφερειάρχη και στους δέκα αντιπεριφερειάρχες που μετέχουν ex officio στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, δημιουργώντας ισορροπίες μάλλον αντιδημοκρατικές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η παράταξη της πλειοψηφίας δηλαδή, θα έχει τους 13 από τους 15 εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ.

Από τη διαδικασία απείχε η παράταξη Ριζόπουλου και ο επικεφαλής της κατήγγειλε το νόμο, όπως έπραξε και ο Κώστας Κωτσαντής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνοντας λόγο για μια διαδικασία σικέ.

Η κάλπη έβγαλε τις εξής ψήφους:

– «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» 27,

– «Κοινό των Ηπειρωτών» 6,

– «Ήπειρος Όλον» 5,

– «Λαϊκή Συσπείρωση» 7

και βάσει του εκλογικού μέτρου εξέλεξαν 2 μέλη στην ΕΝΠΕ η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» και από έναν το «Κοινό των Ηπειρωτών» και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πρακτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας λέει πως την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισαν 4 ακόμα περιφερειακοί σύμβουλοι πλην παράταξης και την παράταξη του ΚΙΝΑΛ «Ήπειρος Όλον» ένας εκτός παράταξης, ενώ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε ένας από τους επτά περιφερειακούς συμβούλους του «Κοινού των Ηπειρωτών». 

Show Buttons
Hide Buttons