Από την… «περίπου σαν Τεχνόπολη» στο «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας»

Από την… «περίπου σαν Τεχνόπολη» στο «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας»

Τα πράγματα με τη… δημιουργία «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας (οικοσύστημα καινοτομίας)» είναι σοβαρά καθώς φαίνεται… από σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου – διαβάστε εδώ σχετικά.

Από το… «κάτι σαν Τεχνόπολη»… που είπε πριν από μερικές εβδομάδες ο Περιφερειάρχης, φτάσαμε σήμερα στο «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» και η Περιφερειακή Αρχή εγκαινιάζει μια ιδέα που τουλάχιστον, τώρα την προσδιορίζει. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου σχεδιάζει την προσέλκυση εταιρειών διεθνούς βεληνεκούς και στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε σήμερα, ύστερα από πρόσκλησή του, εκ νέου με διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών Team Viewer Greece και P&I Hellas, που ήδη λειτουργούν στα Ιωάννινα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα των κτιριακών υποδομών για τη μακροχρόνια ανάπτυξή τους.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη των ανωτέρω εταιριών για τις ενέργειες που -εκ μέρους του- έχουν γίνει ως τώρα και για τα επόμενα στάδια που ακολουθούν. Όπως είχαμε γράψει πριν από ένα μήνα, εδώ, και όπως επιβεβαιώνει σήμερα η Περιφέρεια, για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών ζητήθηκε από τις εταιρίες να παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις μακροχρόνιες υποδομές τους, προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις ανάγκες των πρώτων εταιριών που θα εγκατασταθούν.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την 21η Ιανουαρίου 2020, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της Team Viewer Greece στα Ιωάννινα.

«Η Περιφέρεια βρίσκεται σε παράλληλες συζητήσεις και με άλλες εταιρίες του κλάδου που έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τετάρτη, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, συνάντησε προχθές, τον επικεφαλής της θυγατρικής της P&I στην Ελλάδα Γ. Τσιλιμπάρη και τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των επιστολών του προς την κυβέρνηση, παραπέμποντάς τον σε συγκεκριμένο άνθρωπο στο Μαξίμου, ώστε να προχωρήσει τις συζητήσεις για πιθανή νέα έδρα της εταιρείας. 

Show Buttons
Hide Buttons