Από τη Ρώμη και τα Επιμελητήρια της Ευρώπης, στα σκουπίδια…

Από τη Ρώμη και τα Επιμελητήρια της Ευρώπης, στα σκουπίδια…

Στο 3o Οικονομικό Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων που διεξήχθη στη Ρώμη, συμμετείχε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δια του προέδρου και του α΄ αντιπροέδρου του.

Δημήτρης Δημητρίου και Γιάννης Μήτσης αντίστοιχα συμμετείχαν στις εργασίες του πανευρωπαϊκού αυτού φόρουμ των Επιμελητηρίων της Γηραιάς Ηπείρου και άκουσαν τοποθετήσεις για την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, θέματα που όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Δημητρίου τέθηκαν για πρώτη φορά στην επιμελητηριακή κοινότητα.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που παρέχει στις επιχειρήσεις η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και που εστιάζουν στην καινοτομία των επιχειρήσεων. Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος περνά μέσα από μια κεντρική συμβουλευτική υπηρεσία για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ροές και οι δανειοδοτήσεις, όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα στην Άρτα, διοργανώνεται Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου και ο κ. Δημητρίου κάλεσε τις γυναίκες επιχειρηματίες της περιοχής να λάβουν μέρος.

 

Τα 100 χρόνια

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, έχει προγραμματιστεί ημερίδα για τα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια τώρα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Δημητρίου, έχει συμφωνηθεί με επιχειρήσεις στον επισιτισμό και το εμπόριο, με την προβολή μας αφίσας, κάθε κατάστημα να έχει μία προσφορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας του, προκειμένου να τιμήσει έτσι, τα γενέθλια των 100 χρόνων.

 

Για ΚΕΘΕΑ και σκουπίδια

Ο κ. Δημητρίου έκανε παράκληση για την καθαριότητα της πόλης, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Το ζητά η αγορά της πόλης όπως είπε, μιας και η καθαριότητα είναι βασικό στοιχείο της εικόνας για τον ξένο αλλά και για την καλή λειτουργία της αγοράς.

«Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να δει με μεγάλη σοβαρότητα και να λυθεί το θέμα, να αφήσουν τις αγκυλώσεις τις πολιτικές, τους παρακαλώ να δουν με διαφορετικό μάτι την καθαριότητα, γιατί άπτεται πλην της οικονομίας και της σοβαρής λειτουργίας της αγοράς» τόνισε.  

Τέλος, ο κ. Δημητρίου τάχθηκε κατά των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη λειτουργία και διοίκηση του ΚΕΘΕΑ.

Show Buttons
Hide Buttons