Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο: Ευθύνες παντού για το εργοστάσιο

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο: Ευθύνες παντού για το εργοστάσιο

Ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση αποδίδει η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, με αφορμή το πρόβλημα στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου.

«Να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να εξετάσει το θέμα αναλυτικά σε έκτακτη, ειδική συνεδρίαση. Να αποζημιώσει η εταιρεία για οποιεσδήποτε επιπτώσεις στο περιβάλλον, καλλιέργειες κ.λ.π. τώρα ή σε μελλοντικές ζημιές που τυχόν θα προκληθούν εξαιτίας της» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Το «μεγαλείο» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έφτιαξε τη μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι, το παρέσυρε το ρεύμα του κομπόστ που ξεκαθάρισε ότι η δύναμη του κέρδους είναι πάνω από το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη φύση. Είναι έκθετοι πολιτικά ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες πρώην και νυν, είναι έκθετη η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ για το περιστατικό διαρροής στην πρώτη δυνατή βροχή στην περιοχή της Δωδώνης. Με μισόλογα προσπαθεί να καλύψει την ΤΕΡΝΑ που διαχειρίζεται το εργοστάσιο η Περιφέρεια Ηπείρου. Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν υπήρξε ρύπανση. Την επόμενη όμως τι θα γίνει; Αν το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο γιατί δόθηκε σε λειτουργία και μάλιστα με εκβιασμούς προς τους Δήμους να πάνε τα σκουπίδια τους; Μέχρι να ολοκληρωθεί η σπορά του εναποθέματος, αυτό θα διαχέεται με κάθε βροχή στα ρέματα; Τα υποτιθέμενα «βραβεία» που πήρε η μονάδα ΑΣΑ είναι αρκετά να σταματήσουν τις διαρροής στα ρέματα της περιοχής και στα ποτάμια της Ηπείρου;».

 

Show Buttons
Hide Buttons